Hlavní obsah

NBA bez diváků může být rozptýlením pro lidi doma, tvrdí hvězdný Nowitzki

Praha

Ačkoliv se řadě majitelů klubů basketbalové NBA příliš nezamlouvá myšlenka na obnovení sezony bez diváků, podle někdejší hvězdy Dallasu Dirka Nowitzkého dává tato varianta smysl. Sledování přenosů podle něho pomůže fanouškům v domácí izolaci ukrátit dlouhou chvíli. Německý basketbalista, který před rokem ukončil kariéru, se ale sám nejvíc těší na opětovné otevření restaurací.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalová hvězda Dallasu Dirk Nowitzki

Článek

"Přísně vzato je to nepředstavitelné. Fanoušci hráče ženou, motivují je," řekl jednačtyřicetiletý Nowitzki listu Bild am Sonntag. "Pokud ale (zápasy) mohou fanouškům doma přinést trochu zábavy a rozptýlit je, pak může být i na takových utkáních něco pozitivního," dodal. Sám se nyní v televizi znovu podíval na svůj poslední zápas v životě.

Sezona NBA je stejně jako u dalších severoamerických profesionálních soutěží přerušená od poloviny března. Základní část zůstala nedohraná, podle původního kalendáře přitom už tento víkend mělo začít play off.

Jednačtyřicetiletý bývalý německý reprezentant, jenž stále žije v Dallasu, za který odehrál v NBA celou kariéru, se momentálně nejvíc ze všeho těší, až se po uvolnění opatření znovu otevřou restaurace. "Suši, steaky - je mi to úplně jedno. Je tu tolik skvělých restaurací," naznačil, jak si plánuje návrat k běžnému životu.

Reklama