Hlavní obsah

U basketbalistů Clippers skončil po sedmi sezonách trenér Rivers

Los Angeles

U basketbalistů Los Angeles Clippers skončil po sedmi sezonách trenér Doc Rivers. Loučí se jako nejlepší kouč v klubové historii, ale v tomto ročníku kalifornský celek jako jeden z favoritů vypadl už ve čtvrtfinále play off, ve kterém nedotáhl k postupu vedení 3:1 na zápasy proti Denveru.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kawhi Leonard (2) z Los Angeles Clippers, ilustrační foto.

Článek

Rivers jako jediný dokázal dovést Clippers k divizním titulům (2013 a 2014), šest účastí v play off je rovněž klubový rekord stejně jako počet vítězství (356). V tomto ročníku byl tým po příchodech Kawhiho Leonarda a Paula George považován za adepta na zisk trofeje. V základní části byl druhým nejlepším týmem Západní konference, ale po postupu přes Dallas (4:2) nevyužil ani jednu ze tří možností vyřadit Denver a připravil se o možnost zabojovat o finále NBA proti městským rivalům Lakers.

"Většinu cílů, které jsem si stanovil, když jsem tuhle práci bral, jsem splnil, ale ne všechny," uvedl v prohlášení Rivers, který vedle vítězného programu především toužil získat pro klub titul. O postup do konferenčního finále hráli Clippers pod jeho vedením potřetí, ale opět se jim to nepodařilo. "Nenaplnili jsme očekávání," konstatoval Rivers po sedmém duelu s Nuggets. O necelé dva týdny později společně s vedením oznámili ukončení spolupráce.

Osmapadesátiletý Rivers má v NBA na kontě v roli kouče 21 sezon a přes 1800 zápasů včetně play off. S Bostonem získal v roce 2008 titul, předtím působil v Orlandu.

Reklama