Hlavní obsah

Americká rodina objevila krokodýlí bačkory. Na závody jsou prý nejlepší

Praha

Jedna americká rodina se k údivu všech objevila na běžeckých závodech kompletně obutá do gumových bačkor crocs. I přes nedůvěru pořadatelů i dalších účastníků se pustili do soutěže. Tvrdili, že zrovna tyhle „gumáky“ jsou podle nich tou nejlepší běžeckou obuví. A jejich výsledky?

Foto: Profimedia.cz

Původně plážové bačkory se dočkaly i závodního uplatnění. (ilustrační foto)

Článek

Rodina v Utahu se do boje s běžeckými kilometry pustila v gumových přezuvkách. Otec, syn a dcera ‒ všichni v bačkorách na trase. A všichni tři dosáhli velmi dobrých výsledků. Zatímco naprostá většina běžců dlouho zkoumá, jaké oděvy nebo boty od jaké značky jim vyhovují nejvíce, rodina Sashi Pacheva na to šla hodně od podlahy a jejich konečná volba byla mírně řečeno nekonvenční.

Rodina už je zvyklá na udivené pohledy a komentáře typu: „Kdo je ten idiot, co běží v crocsech?" Většinou následuje věta: „Jak to, že je rychlejší než já?" dodává se smíchem otec Sascha. A jeho smích je skutečně oprávněný. Na poslední běžecké akci se 44letý neortodoxní vtipálek umístil na 44. pozici z 20 000 startujících. Dcera Jennifer uhájila 9. a syn Benjamin 16. příčku.

Sasha má se svou ženou Sarah celkem deset dětí ve věku od 8 měsíců do 18 let. Starší z nich berou na běžecký trénink šestkrát do týdne. Nápad s přezuvkami vznikl tak, že se jednou děti odmítly přezout do běžeckých bot. Tak jo, řekl si otec, uvidíme, jak daleko se dostanou. K jeho velkému překvapení si vedly velmi dobře a jejich běžecký styl navíc vypadal ještě o něco lépe. Zkusil to taky. A od té doby nedá na gumáky dopustit.

„Co se rychlosti týče, není u nich moc rozdílů oproti závodním speciálkám," tvrdí Sasha. A ten největší je podle něj fakt, že ve speciálkách naběhá 400-500 mil, než se rozpadnou, zato v crocsech celé 3000! Asi si říkáte, že ho firma za jeho obskurnosti sponzoruje. Opak je ale pravdou. On sám zkoušel výrobce několikrát oslovit, ale marně. Svoje závodní bačkory si kupuje ze svého.

Reklama

Související témata:
Bačkory