Hlavní obsah

Krpálek zažil krutou porážku! Ve finále ho Rus porazil za pět vteřin

Abú Zabí

To bylo rychlé. Olympijský šampión v judu Lukáš Krpálek ve finále Grand Slamu v Abú Zabí váhové kategorie nad 100 kilogramů zažil drtivou porážku. Nenasazený Rus Inal Tasojev ukončil zápas s českým reprezentantem po pěti sekundách.

Foto: Sport.cz

Judista Lukáš Krpálek

Článek

Český reprezentant si za zisk stříbrné medaile připíše do světového žebříčku 700 bodů a upevní si druhou pozici.

Sedmadvacetiletý Krpálek byl nejvýše nasazeným judistou na turnaji a nejprve porazil Kazacha Galymžana Krikbaje, když ho v závěru udržel na zemi. Následně zdolal Bělorusa Vladislava Ciarpického v prodloužení.

V semifinále si olympijský vítěz z Ria poradil s Izraelcem Orem Sassonem, kterého po 90 vteřinách hodil na ippon. Soupeř si při rozhodujícím chvatu poranil loket a musel se nechat ošetřit. Následně nenastoupil do boje o bronz.

Agresivní začátek se nevyplatil

Ve finále zvolil Krpálek agresivní začátek. Okamžitě se snažil o nástup, dostal se soupeři na tělo, ale dvacetiletého Rusa tím nezaskočil. Ten naopak zkušeně kontroval a už po pěti sekundách zápas ukončil ipponem. Ukončil tak Krpálkovu sedmizápasovou vítěznou šňůru.

"I tohle je judo... Chtěl jsem využít momentu a hodit hned z prvního útoku, když se tomu nabídnul. Jenže to bohužel nevyšlo a prohrál jsem hned v prvních vteřinách. Ale i tak krásné druhé místo a za mě rozhodně spokojenost," uvedl Krpálek na facebooku.

Z dalších českých reprezentantů se v Abú Zabí nejvíce dařilo Jaromíru Musilovi, který ve váze do 81 kilogramů obsadil sedmé místo poté, co prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším stříbrným medailistou Matthiasem Cassem z Belgie.

Jakub Ječmínek ve váze do 73 kilogramů nestačil ve 2. kole na nejvýše nasazeného Odbajara Ganbátara z Mongolska. V osmifinále váhy do 66 kilogramů skončil Pavel Petřikov a ve váze do 90 kilogramů prohrál David Klammert ve 2. kole s Číňanem Pu Che-pi-li-ke.

Reklama

Související témata: