Hlavní obsah

Nestárnou, věk je nepoložil. Sportovní legendy se postaví proti sobě

Zápas legend je oficiální. Žádné dravé mládí, tohle bude bitva zkušených a věhlasných veteránů, kteří mají v kleci za sebou téměř sto MMA fightů. Zástupci organizací Rizin a Bellatoru ve středu oznámili dva aktéry hlavní karty pro 29. prosinec v Tokiu. Fanoušci se dočkají střetu těžkých váh: Rus Fedor Jemeljaněnko vs. Američan Quinton Jackson.

Foto: RIZIN Fighting Federation

Těžké váhy Rus Fedor Jemeljaněnko a Američan Quinton Jackson se to rozdají 29. prosince v Tokiu.

Článek

Třiačtyřicetiletý Jemeljaněnko je legendou světového MMA, zápasí už od roku 2000. Za tu dobu stihl 38 výher a 6 porážek. Poznal proslulou organizaci Pride, představil se také pod Strikeforce, M-1 Global, Rizinem i Bellatorem.

„Před devatenácti lety jsem měl svůj první zápas v Japonsku a od té doby jsem se do této země zamiloval. Jsem velmi rád, že se mohu vrátit a bojovat před nejneobvyklejší atmosférou, jakou jsem kdy zažil. Budu tvrdě pracovat a budu se snažit, abych všem japonským fanouškům představil krásný výkon," citoval Rusa server mmafighting.com.

Jedenačtyřicetiletý Jackson má ve statistkách 38 vítězství a 13 porážek. Svůj první MMA zápas si připsal ještě v minulém tisíciletí, psal se 13. listopad 1999. Na svém kontě má také více než deset duelů v UFC.

„Nevím, jestli to víte, ale Fedor je a byl můj oblíbený bojovník po dlouhou dobu. Je divné, že musíte bojovat s někým, na koho se díváte, a kterého tolik obdivujete. Rád ale bojuji v Japonsku, chtěl jsem se sem vrátit. Budu bojovat s každým, koho mi tu dají," reagoval Američan.

Celkem mají tito dva bojovníci za sebou 95 bitev, z toho 64 jich skončilo předčasně.

Jemeljaněnko v posledních čtyřech zápasech poznal pokaždé konec ve stylu K.O., případně T.K.O. Dvakrát vyhrál, dvakrát padl. Jackson si ze čtyř uplynulých soubojů drží také vyrovnanou bilanci.

Reklama

Související témata: