Hlavní obsah

Po Tysonovi se chystá do ringu i Holyfield, mohou se utkat spolu

Washington/Praha

Po Miku Tysonovi se chystá zpět do ringu i Evander Holyfield, aby v exhibičních zápasech získal peníze na pomoc s bojem proti pandemii koronaviru. V zámořských médiích se ihned začalo spekulovat i o tom, že by se oba bývalí světoví šampioni těžké váhy mohli utkat i ve vzájemném duelu. Byl by to třetí souboj legendárních Američanů, ten druhý skončil před 23 lety skandálem, poté co nyní třiapadesátiletý Tyson ukousl o čtyři roky staršímu Holyfieldovi část ucha.

Foto: Sport.cz

Evander Holyfield hlásí návrat.

Článek

Holyfield oznámil návrat do ringu na twitteru. "Jste připravení? Nastal okamžik, na který všichni čekáte: Šampion je zpátky," napsal Holyfield, který se jako jediný stal čtyřikrát profesionálním mistrem světa těžké váhy. "Hlásím návrat do ringu. Zúčastním se exhibičních zápasů pro velkou věc. Je třeba něco udělat, lidé potřebují pomoc jako nikdy předtím," dodal.

Tyson se pustil do tréninku už v dubnu rovněž s cílem absolvovat několik dobročinných utkání. "Pracuji na tom, že bych to zkusil v ringu. Plánuju pár exhibičních zápasů na tři nebo čtyři kola pro nějaké charity a tak," uvedl tehdy Tyson.

Oba velcí rivalové se utkali poprvé v listopadu 1996 a Holyfield v duelu po technickém knokautu v 11. kole sebral Tysonovi titul organizace WBA. O sedm měsíců později se odehrála památná odveta, která skončila předčasně Tysonovou diskvalifikací.

Reklama

Související témata: