Hlavní obsah

České orientační běžkyně získaly na juniorském MS stříbro

AALBORG

Štafeta českých orientačních běžkyň ve složení Denisa Kosová, Jana Knapová a Tereza Novotná vybojovala stříbro na mistrovství světa juniorů v dánském Aalborgu. České reprezentantky podlehly pouze triu Dánska. Mezi juniory získali zlato Norové, česká štafeta Jan Petržela, Miloš Nykodým, Pavel Kubát doběhla šestá.

Článek

Po prvním úseku to pro české juniorky na medaili nevypadalo. Kosová předávala Knapové až na jedenáctém místě se ztrátou téměř šesti minut na vedoucí Dánky. Pardubická závodnice však na druhém úseku předvedla bezchybný výkon a doběhla třetí, pouhé tři sekundy za Ruskem. Tereza Novotná pak ruskou soupeřku jasně porazila.

Junioři po prvním úseku Petržely ztráceli na jedenácté příčce na vedoucí Švédy přes čtyři minuty. Nykodým štafetu o dvě místa vytáhl a mistr světa z úterního závodu na klasické trati Kubát doběhl šestý. Na posledním úseku se před do té doby vedoucí Švédy dostala štafeta Norska.

Mistrovství světa juniorů v orientačním běhu v Aalborgu:
Štafety:
Junioři: 1. Norsko (Steiwer, Kinneberg, Danielsen) 2:20:44, 2. Švédsko 2:21:48, 3. Dánsko 2:26:13, ...6. Česko (Petržela, Nykodým, Kubát) 2:29:57
Juniorky: Dánsko (Klingenbergová, Bobachová, Klintingová) 2:02:20, 2. Česko (Kosová, Knapová, Novotná) 2:05:32, 3. Rusko 2:06:00.

Reklama