Hlavní obsah

To byla rychlost! Dvořák ukončil svého soupeře v prvním kole a má třetí výhru

Praha
Aktualizováno

Skvěle! Český bojovník David Dvořák získal třetí vítězství v UFC. Na turnaji v Las Vegas porazil kolumbijského protivníka Juancamila Ronderose již po dvou minutách povedenou submisí. Pětadvacetiletého Kolumbijce uškrtil jednou rukou. „Možná jsem si řekl o submisi večera,“ uvedl spokojený zápasník. Rodák z Hořic tak prodloužil svou sérii bez porážky na šestnáct zápasů.

Foto: Getty/UFC

David Dvořák (vlevo) zvítězil ve třetím duelu v UFC. Porazil Kolumbijce Juancamila Ronderose.

Článek

Český zápasník šel do duelu jako favorit a po začátečním oťukávaní to dal kolumbijskému soupeři pořádně najevo. V průběhu druhé minuty souboje Dvořák několikrát tvrdě zasáhl Ronderose ze zadní ruky a jihoamerický protivník začal couvat.

Kolumbijec se pokusil následně přesunout souboj na zem, tam ovšem úřadoval Dvořák. Na zemi opět ukázal velkou sílu, dostal se soupeři do zad a začal postupně utahovat účinné škrcení, přestože držel Ronderosův krk pouze jednou rukou. Po několika okamžicích bylo hotovo. Osmadvacetiletý Čech si připsal po submisi třetí výhru v UFC a vůbec poprvé ukončil zápas v prestižní americké organizaci předl limitem.

Ihned poté, co sudí ukončil duel, Dvořák přispěchal s férovým gestem k poraženému soupeři. Ani následně se český bojovník příliš neradoval. Jednalo se spíše o úlevu po dlouhé přípravě. Až trenér Patrik Kincl vykouzlil českému Hrobníkovi úsměv na tváři. „Bylo to pro mě a můj tým velice složité po změně soupeře den před zápasem. Samozřejmě to měl ale těžké i soupeř," popisoval Dvořák své předzápasové pocity a nepřímo ocenil přístup Ronderose, který vzal zápas na poslední chvíli.

„Dostal jsem úplně odlišného soupeře. Jsem stále rozzlobený na Paivu, který neudělal váhu ani při posledním zápase," kritizoval český bojovník původního soupeře, který do zápasu nezvládl nastoupit po problémech se shazováním.

Třetí vítězství v řadě posunulo Dvořáka v žebříčku neporažených bojovníků muší váhy na čtvrté místo. Před ním je již pouze Askar Askarov, Brandon Moreno a držitel mistrovského pásu Deiveson Figueiredo, který vyhrál šest po sobě jdoucích zápasů. Mimochodem se také jedná o tři nejvýše postavená jména v muší váze v UFC.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by David Dvořák (@dvorak.david)

Celý turnaj vyvrcholil hlavním zápasem večera mezi Robem Fontem a Codym Garbrandtem. Třiatřicetiletý Font potvrdil žebříčkové postavení v bantamové váze v UFC a v souboji dvou amerických bojovníků porazil devětadvacetiletého soupeře na body po rozhodnutí sudích. Zkušenější ranař má na svém kontě již čtvrtou výhru v řadě. Naopak Garbrandt z posledních pěti zápasů zapsal čtyři porážky.

Reklama

Související témata: