Hlavní obsah

První prohra v UFC. Muradov odklepal ve druhém kole

Praha
Aktualizováno

Čtvrtý zápas v UFC a první porážka v prestižní americké organizaci. Machmud Muradov prohrál souboj na turnaji UFC on ESPN 30 s Geraldem Meerschaertem ve druhém kole. Američan uzbeckého bojovníka donutil odklepat po rychle nasazeném škrcení. Muradov poznal hořkost porážky poprvé od prosince 2016.

Foto: Getty/UFC

Machmud Muradov prohrál na turnaji UFC on ESPN 30 s Geraldem Meerschaertem.

Článek

„Vítězství a porážka jsou všechny z vůle boha. Žádné výmluvy, soupeř byl lepší a dnes vyhrál. Všem vám moc děkuji za podporu. Vrátím se silnější," ujistil uzbecký bojovník, jenž přišel o čtrnáctizápasovou šňůru výher. Třiatřicetiletý Američan naopak upevnil svou pozici na čele žebříčku ukončení na submisi ve střední váze UFC. Byla to již sedmá výhra po úspěšné submisi.

Začátek ale pro Muradova nevypadal vůbec špatně. Meerschaert se po necelé minutě ponořil pod jeden z jeho úder a dostal se na záda. Jednatřicetiletý Uzbek ale vrátil souboj zpět do postoje, kde znovu několik momentů zasypával soupeře tvrdými údery. Američan ale dokázal tento tlak ustát, stejně jako nepříjemný zvedák na konci druhé minuty prvního kola.

Velký rozdíl byl v rychlosti obou bojovníků. Muradov se pohyboval velice dobře a ztěžoval pozici rodákovi z Wisconsinu. Meerschaert dvakrát použil nepovolený úder, žádná penalizace ale nepřišla.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

V závěru prvního kola začal poprvé v zápase přebírat taktovku Američan. To samé bylo k vidění také v první polovině druhého kola. Karta se obrátila. Meerschaert zasahoval svého soupeře, který ve většině případů nedokázal reagovat na tvrdé rány z postoje.

Americký zápasník poté využil vhodného momentu a přesunul zápas na zem. Tam je Meerschaert opravdu silný, což dokázal po několika málo desítkách sekund. Uzbeckému bojovníkovi se dostal do zad a nasadil škrcení, které nakonec bylo úspěšné. V čase 1:49 bylo dokonáno.

Reklama

Související témata: