Hlavní obsah

Trofej pro vítěze Tour de France zmizela. Někdo ji ukradl na cyklistické výstavě v Anglii

Birmingham/Praha

Trofej pro letošního vítěze Tour de France je fuč. Modro-zlatý pohár, který dostal celkový vítěz Brit Geraint Thomas, někdo ukradl na cyklistické výstavě v Birminghamu. „Je to neuvěřitelná smůla. Doufejme, že ten, kdo ji vzal, v sobě najde dost cti a vrátí ji,“ přeje si Thomas.

Foto: Profimedia.cz

Geraint Thomas (uprostřed) při vyhlašování nejlepších při Tour de France.

Článek

Stačila chvilka nepozornosti a tým Sky přišel o letošní trofej pro vítěze slavné Tour de France. Britská stáj chtěla, aby všechny tři trofeje z letošních Grand Tours vidělo co nejvíce fanoušků, a tak je zapůjčila na cyklistickou výstavu. Tu v anglickém Birminghamu uspořádala italská společnost Pinarello, která týmu dodává kola.

Během závěrečného úklidu byl však modro-zlatý pohár Coupe Omnisports ponechán na chvíli bez dozoru a této situace využil zloděj, který cennou trofej odcizil. „Jsme z toho zničení," přiznal výkonný ředitel Pinarella Richard Hemington na webu týmu Sky. „Přijímáme za to plnou odpovědnost a osobně jsem se Geraintovi omluvil."

„Je to neuvěřitelná smůla, co se stalo," prohlásil Geraint Thomas. „Je jasné, že pro toho, kdo ji vzal, tato trofej nemá zas takovou cenu, zatímco pro mě a stáj znamená opravdu mnoho. Doufejme, že ten, kdo ji vzal, v sobě najde dost cti a vrátí nám ji," přeji si dvaatřicetiletý cyklista.

„Trofej je důležitá, je ale jasné, že nejdůležitější jsou vzpomínky na to neuvěřitelné léto. Ty mi nikdo vzít nemůže," dodal Thomas, pro kterého bylo vítězství na nejprestižnějším cyklistickém podniku zároveň první výhrou jedné z Grand Tours. Krádež okamžitě začala vyšetřovat policie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články