Hlavní obsah

Sáblíková si poprvé vyzkoušela cyklistiku, v časovce byla druhá

SVINARY

Nejlepší česká rychlobruslařka Martina Sáblíková má za sebou první cyklistickou zkušenost. Mistryně světa a vítězka Světového poháru se v sobotu představila v časovce žen a juniorek v závodě O pohár města Hradce Králové ve Svinarech a na šestnáctikilometrové rovinaté trati nestačila pouze na Jarmilu Machačovou, za kterou zaostala o 11 sekund.

Článek

"Momentálně mě bolí nohy, ale jinak se cítím fajn," řekla ČTK Sáblíková. Trať v parnu absolvovala za 24 minut a jednu vteřinu. "Byl to příjemný zážitek, na který asi nikdy nezapomenu. Bavilo mě to a docela mě taky překvapilo, jak rychle to uteklo," uvedla závodnice ze Ždáru nad Sázavou.

Sáblíková se před svým premiérovým startem v silničním klání obávala deště a mokré tratě. Na Královéhradecku sice dnes dopoledne pršelo, ale odpoledne teploty vystoupily na 30 stupňů Celsia a jelo se na suchu. "Vedlo bylo velké, takže každý v cíli uvítal něco studeného. I já," pousmála se Sáblíková, která si až dnes poprvé vyzkoušela speciální závodní cyklistické vybavení včetně "nášlapných" bot.

Na MČR se střetne se špičkou

V nich nakonec i jela. "Ráno jsem sice měla problém našlápnout je na pedály, ale při závodě žádný problém nebyl. Nasedla jsem a v cíli slezla," řekla Sáblíková, pro niž byl dnešní start prvním testem pro případné cyklistické aktivity směřující k možnému startu na olympijských hrách v Pekingu. Bezprostředně po závodě však nebyla schopná říci, zda se bude cyklistice jako letnímu doplňku rychlobruslení letos a v příštím roce věnovat.

"Měla jsem z toho dobrý dojem, ale s trenérem se o tom budeme teprve bavit. Nezáleží jen na mně," podotkla Sáblíková, která se s největší pravděpodobností představí za měsíc v časovce na mistrovství republiky. Až tam poprvé narazí na kompletní domácí špičku a uvidí se, zda má šanci se do Pekingu kvalifikovat.

Trenér Petr Novák o možném startu na letní olympiádě již delší dobu hovoří. Cyklistický projekt však zatím oficiálně neodstartoval. "Uvidíme, jak na tom bude s odstupem za nejlepšími," řekl Novák v pátek ČTK. Šance své svěřenkyně prosadit se mezi specialistkami v jiném sportu však vidí reálně. "Předpokládám, že za (Ladou) Kozlíkovou je celkem velká výkonnostní mezera," připomněl českou jedničku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články