Hlavní obsah

Schachman zahájil výhrou koronavirem ovlivněný závod Paříž-Nice, Štybar dvanáctý

Plaisir

Německý cyklista Maximilian Schachman vyhrál úvodní etapu závodu Paříž-Nice, který se jede kvůli obavám z šíření koronaviru za mimořádných opatření a s okleštěným startovním polem. Zdeněk Štybar dojel na 12. místě, Roman Kreuziger byl klasifikován jako čtyřicátý.

Zdeněk Štybar v novém dresu týmu Deceuninck Quick Step pro sezonu 2020.

Článek

Tradičního závodu se neúčastní sedmička elitních týmů World Tour, které kvůli koronaviru přerušily sezonu. Na startu tak chybí i obhájce vítězství Kolumbijec Egan Bernal z Ineosu. Pořadatelé k doplnění pelotonu mimořádně pozvali dvě stáje nižší kategorie. Pro cyklisty vydali řadu doporučení, aby se minimalizoval kontakt s diváky i mezi jezdci navzájem. Ve stejném hotelu mohou být například ubytovány maximálně dva týmy.

Zrušeny byly všechny tiskové konference před i po etapách, k dispozici pro stručný televizní rozhovor bude vždy jen vítěz. Fanoušci nemají přístup k týmovým autobusům a jezdcům na startu. Cyklisté se mají ve vlastním zájmu vyvarovat selfíček s diváky a rozdávání autogramů.

Šestadvacetiletý Schachman si první výhru v sezoně vybojoval v závěrečném spurtu čtyřčlenné skupinky uprchlíků před Belgičany Dylanem Teunsem a Tiesjem Benootem. Štybar dojel v první skupině pronásledovatelů s odstupem 15 sekund, Kreuziger ztratil 2:42 minuty.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 1. etapa (154 km):
1. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) 3:32:19
2. Teuns (Belg./Bahrajn-McLaren)
3. Benoot (Belg./Sunweb) oba stejný čas
4. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -3
5. Bol (Niz./Sunweb)
6. Politt (Něm./Israel Start-Up)
...
12. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) všichni -15
40. Kreuziger (ČR/NTT Pro Cycling) -2:42.
Průběžné pořadí:
1. Schachmann 3:32,09
2. Teuns -2
3. Benoot -4
4. Alaphilippe -7
5. Bilbao (Šp./Bahrajn-McLaren)
6. Molard (Fr./Groupama-FDJ) oba -24
...
14. Štybar -25
40. Kreuziger -2:52

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.