Hlavní obsah

Premiérový cyklokros v Olomouci vyhrál Bína

OLOMOUC

Martin Bína vyhrál v Olomouci premiérový ročník cyklokrosové Velké ceny Olomouce a stylově oslavil comeback do stáje Budvar Tábor, do níž se v létě vrátil po šesti letech. V závodě na 60 minut rozhodl juniorský mistr světa z roku 2001 o svém prvenství nástupem v závěrečném okruhu, kterým setřásl dva největší soupeře. Druhý v závodě druhé kategorie kalendáře UCI skončil se ztrátou dvou sekund Belgičan Jan Verstrateen, třetí dojel Petr Dlask s desetisekundovým odstupem.

Článek

"Výhra v prvním závodě sezóny je pro mě motivace," radoval se Bína a pochvaloval si, že po zranění v předminulé sezoně se již dal dohromady. "Dneska se mi jelo dobře a jsem strašně rád, že mi tak skvěle vyšel návrat do týmu. Hlavně, aby to tak pokračovalo. Po dvouleté přestávce bych se rád vrátil na start světového šampionátu," řekl spolupracovníkovi ČTK Bína.

Dnes patřil k nejaktivnějším jezdcům a už ve druhém z dvanácti okruhů ujel soupeřům spolu s Dlaskem a favorizovaným Svenem Vantourenhoutem. Ve čtvrtém kole měli Bína s Belgičanem pád a zatímco český jezdec okamžitě pokračoval, pro soupeře s rozbitým kolem závod skončil.

Ze druhé skupiny se pak na vedoucí dvojici dotáhl Verstrateen a společně jezdili až do závěrečného okruhu. V jeho polovině ve stoupání nastoupil Bína a malý náskok uhájil až do cíle. Za čtvrtým v cíli Belgičanem Kevinem Pauwelsem skončil Martin Zlámalík, který se do terénu vrací po dvouleté pauze, hned za ním dojel biker a Jaroslav Kulhavý.

Velká cena Olomouce:
1. Bína (ČR) 59:19, 2. Verstrateen (Belg.) -2, 3. Dlask (ČR) -10, 4. Pauwels (Belg.) -55, 5. Zlámalík -1:32, 6. Kulhavý -1:55, 7. Ausbuher -2:00, 8. J. Polnický (všichni ČR) -2:01.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články