Hlavní obsah

Froome by mohl přestoupit ještě před Tour, chtějí ho Izraelci

Londýn/Praha

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome by mohl přestoupit z elitní stáje Ineos ještě před restartem cyklistické sezony. O britskou hvězdu má eminentní zájem izraelský tým Start-Up Nation a nabízí mu tříletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Slavný britský cyklista Chris Froome.

Článek

Froome se již zotavil z těžkých zlomenin před loňskou Tour a chce na "Staré dámě" od 29. srpna útočit na vyrovnání rekordního pátého titulu. V Ineosu mu na konci letošního roku vyprší po deseti letech smlouva a nyní sílí spekulace o jeho odchodu, a to už v polovině sezony.

Cyklistická unie UCI kvůli koronavirové pandemii otevřela další přestupové okno od 1. srpna, Tour de France začne o čtyři týdny později. "Start-Up Nation, který má nově licenci World Tour a chce rychle dobýt svět, má pro něj připravenou tříletou smlouvu počínaje srpnem," napsal italský web Tuttobici. Finančně by si Izraelci mohli jezdce s ročním platem pět milionů eur dovolit.

Pětatřicetiletý Froome potřebuje souhlas Ineosu k předčasnému ukončení smlouvy. Má nicméně obrovskou konkurenci, protože britská stáj na Tour připravuje pro roli lídra i jiné bývalé šampiony Gerainta Thomase a Kolumbijce Egana Bernala.

Reklama

Související témata: