Hlavní obsah

Cyklista Ullrich prý často létal za dopingovým lékařem Fuentesem

BERLÍN
Aktualizováno

Bývalý cyklista Jan Ullrich byl podle německé policie pravidelným klientem španělského lékaře Eufemiana Fuentese, který se nechvalně proslavil rozsáhlou aférou s krevním dopingem. Vítěz Tour de France 1997 ho prý během let 2003 až 2006 v Madridu navštívil celkem čtyřiadvacetkrát. Informoval o tom deník Der Spiegel.

Článek

Policie se k informacím dostala díky datům z počítače, který zabavila při razii v bytě bývalého belgického cyklisty Rudyho Pevenage. Bývalý Ullrichův šéf z někdejší stáje T-Mobile poté u výslechu uvedl, že Ullrich do Španělska létal pětkrát šestkrát do roka kvůli potížím s nadváhou.

Aféra kolem Fuentese prakticky ukončila před třemi lety Ullrichovu kariéru. Podle dopingového experta Wernera Frankeho jezdec zaplatil španělskému lékaři za služby celkem 80 000 eur a Ullrichova DNA prý také odpovídala devíti krevním konzervám, které policie objevila u Fuentese.

Německý cyklista se loni po dohodě se státním zastupitelstvím v Bonnu díky zaplacení šestimístné sumy vyhnul obvinění z dopingu. Po nedávném Frankeho obvinění ho však úřady začaly znovu vyšetřovat kvůli křivé výpovědi, protože před třemi lety Ullrich tvrdil, že Fuentesovi nikdy nic nezaplatil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.