Hlavní obsah

Dojel druhý, ale slaví! Viviani po potrestání soupeře vyhrál druhou etapu Kolem Británie

Blyth

Vítězem druhé etapy cyklistického závodu Kolem Británie se stal Ital Elia Viviani, i když cílem projel až druhý za Edvaldem Boassonem Hagenem. Norský jezdec byl 45 minut po dojezdu potrestán za to, že spurtérovi britského týmu Sky ve finiši zkřížil dráhu. Viviani vylepšil třetí místo z nedělní úvodní etapy a díky časové bonifikaci se ujal vedení v průběžném pořadí.

Foto: Quick-Step Floors

Zdeněk Štybar (vlevo)

Článek

O úspěch v nejdelší etapě závodu, která měřila téměř 212 kilometrů, usiloval ve spurtu také Zdeněk Štybar. Český cyklista skončil šestý a celkově mu patří desátá příčka s odstupem 14 sekund na Vivianiho.

Boasson Hagen byl zařazen na konec hlavního pole ve stejném čase jako vítěz etapy a v průběžné klasifikaci je třetí se ztrátou sedmi sekund na lídra. Na druhé pozici figuruje Australan Caleb Ewan.

Závod již ve druhé etapě skončil pro Američana Taylora Phinneyho, který byl vyloučen za projetí železničního přejezdu ve chvíli, kdy signalizační zařízení oznamovalo, že se spouštějí závory. "Byl jsem osamocený mezi týmovými vozy, 40 kilometrů před cílem jsem se snažil po technických problémech vrátit do pelotonu. Byl to zkrat, nechtěl jsem, aby mi ujeli. Omlouvám se organizátorům, policii i týmu," uvedl jezdec stáje Cannondale na twitteru.

Cyklistický závod Kolem Británie
2. etapa (211,7 km):
1. Viviani (It.) 5:16:32
2. Groenewegen (Niz.)
3. Gaviria (Kol.)
4. Ewan (Austr.)
5. Kristoff (Nor.)
6. Štybar (ČR) všichni stejný čas
Průběžné pořadí:
1. Viviani 9:50:35
2. Ewan -4
3. Boasson Hagen (Nor.) -7
4. Domagalski (Pol.) -8
5. Dillier (Švýc.)
6. Gradek (Pol.) oba -9
...10. Štybar -14

Reklama

Související témata: