Hlavní obsah

Úctyhodný výkon na konci světa. Takhle vypadal světový rekord bez mezilidského kontaktu

Ulánbátar/Praha

Svět se kvůli pandemii koronaviru ocitl v karanténě a naprostá většina sportovních soutěží byla přerušena. To je dobrá příležitost připomenout si jeden úctyhodný výkon golfisty Adama Rolstona a jeho caddieho Rona Rutlanda. Jejich světový rekord jim totiž zabral 80 dní a vyžadoval naprosté odloučení od společnosti. Na jejich bláznivý kousek z Mongolska, při kterém odehráli nejdelší jamku v historii golfu, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jak sportovat v době pandemie? Tito dobrodruzi si izolaci od okolního světa vyzkoušeli už dříve.Video: sntv

 
Článek

Dva milovníci přírody se v roce 2017 vydali do Mongolska na expedici s názvem 'Longest Hole of Golf' (Nejdelší golfová jamka). Bývalý ragbisté nakonec za 80 dní ušli úctyhodných 2000 kilometrů.

Dvojice prošla kolem nejvyšší mongolské hory Chüjten, skrz národní park Altai Tavan Bogd a zdolali dokonce část pouště Gobi. Svou pouť pak zakončil na golfovém hřišti v Ulánbátaru, kde si po zahrání závěrečného úderu mohl Rolston do score karty zapsat neuvěřitelných 20 093 úderů.

Dvojice posléze vydražila zbylé golfové míčky z cesty. Vybraných téměř 20 000 amerických dolarů (asi půl milionu korun) věnovali nadaci na podporu šikanovaných, diskriminovaných a utlačovaných dětí.

Reklama