Hlavní obsah

Američan Martin na turnaji Zurich Classic pokračuje ve velké jízdě

New Orleans

Není až tak neobvyklé, že hráč po skvělém prvním kole v tom druhém tak trochu vyhoří. To však není případ Bena Martina, který v tomto týdnu září na Zurich Classic of New Orleans. Po prvním kole, ve kterém zahrál rekord hřiště TPC Louisiana, v tom druhém upsal dalších pět ran a v polovině turnaje vede se skóre -15 o tři rány před Andrew Svobodou.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Americký golfista Martin odpaluje míček z písku při 18. jamce Zurich Classic.

Článek

Martin se podle všeho drží hesla „všechno nebo nic". V posledních devíti startech na PGA Tour sedmkrát neprošel cutem. Ve zbylých dvou případech však skončil třetí. Nejprve na Puerto Rico Open a pak také v minulém týdnu na RBC Heritage.

Tentokrát má s cutem v kapse opět velkou šanci na to, skončit minimálně třetí. Myslet však musí mnohem výše. „Na vítězství myslím každý týden a když jsem neprocházel cuty, bylo to velmi frustrující," přiznal Martin, který na svůj první titul z PGA Tour stále čeká.

Před sezónou si přitom před sebe postavil velkou výzvu - dvě vítězství na nejprestižnější zámořské sérii. K tomu by se také rád podíval na TOUR Championship by Coca-Cola.

„Nyní se mi týden co týden daří posouvat v pořadí FedExCupu, tlak tak trochu zmizel," dodal Martin, který po 36 jamkách vedl i v minulém týdnu na RBC Heritage.

Reklama