Hlavní obsah

Při Jilemnické 50 se představilo 744 lyžařů

Miroslav Janošec ovládl nedělní hlavní závod na 50 km klasicky při Jilemnické 50, která byla druhým z pěti letošních závodů seriálu SkiTour. Mezi ženami byla nejlepší Jana Jetmarová. Na trati 25 km klasicky zvítězil Petr Remeš, mezi ženami byla první v cíli Martina Chrástková. Druhý z pěti letošních závodů SkiTour dopadl úspěšně: do všech závodů se zapojilo celkem 744 lyžařů.

Foto: jiz50.cz

Jilemnická 50

Článek

„Tratě byly perfektně připravené, jelo se mi dobře, jsem hodně spokojený. Utrhnul jsem se až pět kilometrů před koncem a udržel jsem to," řekl vítězný Miroslav Janošec.

Pořadatelé Jilemnické 50 byli spokojeni s rostoucí účastí závodníků i s faktem, že se dokázali vyrovnat s nevyzpytatelným počasím. „Bylo to náročné. Ale i přes kalamitní podmínky máme od lidí kladné ohlasy. Bohužel z pěti ročníků se jen jednou závody konaly v Jilemnici,“ mrzelo hlavního ředitele závodu Michala Kučeru.

Seriál SkiTour pokračuje hned o následujícím víkendu Karlovskou 50 na pomezí Beskyd a Javorníků. Tentokrát se bude závodit jen klasicky a to v sobotu 28. ledna na distancích 50 a 25 km. Závodníci se mohou hlásit on-line do čtvrtka 26. ledna, případně i na místě za zvýšené startovné.

Reklama