Hlavní obsah

Lyžař Řezáč dojel na Marcialonze třetí, porazil i Northuga

Stanislav Řezáč byl třetí na Marcialonze, italském závodu FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování. Na Nora Jörgena Auklanda ztratil sedm sekund, druhý dojel vítězův starší bratr Anders Aukland.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Stanislav Řezáč.

Článek

O výsledcích sedmdesátikilometrového závodu klasickou technikou rozhodlo až závěrečné stoupání, v němž si Jörgen Aukland silovou jízdou soupaž zajistil bezpečný náskok a letošní vítěz Jizerské padesátky Řezáč kontroloval třetí místo. Díky tomu se s Jörgenem Auklandem dělí o první pozici v průběžném pořadí poháru.

Do souboje s vytrvaleckými specialisty se v neděli v Itálii pustil také norský univerzál Petter Northug, druhý muž SP, který dokáže vyhrávat sprinty i padesátky. Dlouho se držel ve vedoucí skupině, ale na medailové pozice se nakonec neprosadil, s více než minutovým odstupem dojel desátý.

Další čeští běžci Petr Novák a Martin Koukal skončili v třetí desítce. V závodu žen byla Kamila Bořutová devátá a olympijská vítězka Kateřina Neumannová dvanáctá. Příštím závodem FIS Marathon Cupu bude za týden König Ludwig Lauf na 50 km v Německu.

Marcialonga, závod FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování v Itálii - 70 km klasickou technikou:
Muži:
1. J. Aukland 2:55:37,3,
2. A. Aukland (oba Nor.) -1,7,
3. Řezáč -6,9,
...21. Novák -6:49,0,
23. Koukal (všichni ČR) -6:56,0.
Ženy:
1. Nyströmová 3:23:20,3,
2. J. Hanssonová (obě Švéd.) -56,2,
3. Santnerová (It.) -7:14,9,
...9. Bořutová -28:04,3,
12. Neumannová (obě ČR).

Reklama