Hlavní obsah

Dvořák a Portyk byli na MS osmí ve sprintu sdruženářských dvojic

Falun

Sdruženáři Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk obsadili na mistrovství světa ve Falunu osmé místo ve sprintu dvojic. Zopakovali tím výsledek z minulého šampionátu ve Val di Fiemme, kde s Dvořákem závodil Pavel Churavý. Zvítězili Francouzi Francois Braud a Jason Lamy Chappuis, který stejnou disciplínu ovládl i před dvěma lety (tehdy s Lacroixem). Druzí skončili Němci před Nory. Na startu bylo dvanáct dvojic.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Tomáš Portyk ve švédském Falunu

Článek

Po skokanské části byli Češi pátí. Dvořákovi se pokus na velkém můstku vydařil a skokem dlouhým 123,5 metru obsadil sedmé místo. Junior Portyk předvedl ve své silnější disciplíně jen 116 metrů. V součtu to znamenalo manko 55 sekund na vedoucí Francouze.

Na patnáctikilometrové trati, na níž týmy absolvovaly střídavě deset okruhů, se projevila slabší běžecká forma obou reprezentantů ve Falunu. Před českou dvojici se dostali ještě Finové, Italové a Rakušané. Dvořák proběhl cílem deset sekund za Bernhardem Gruberem, od vítěze jej dělily téměř dvě minuty.

Francouzi dosáhli až šestého běžeckého času, ale Lamy Chappuis ve finiši odrazil německý nápor. Johannes Rydzek přišel o třetí zlato z Falunu o 2,7 sekundy. Norové Magnus Moan s Havaardem Klemetsenem se na stupně vítězů posunuli ze čtvrtého místa díky nejrychlejšímu času v běžecké stopě.

Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu (Švédsko):
Severská kombinace:
Závod dvojic (velký můstek/běh na 2x7,5 km):
1. Braud, Lamy Chappuis (Fr.) 38:31,6
2. Frenzel, Rydzek (Něm.) -2,7
3. Moan, Klemetsen (Nor.) -19,4
4. Herola, Härtull (Fin.) -1:04,2
5. Costa, Pittin (It.) -1:18,7
6. J. Watabe, A. Watabe (Jap.) -1:25,7
7. Schneider, Gruber (Rak.) -1:40,9
8. Portyk, Dvořák (ČR) -1:50,4
9. B. Fletcher, T. Fletcher (USA) -1:59,9
10. Jelenko, Berlot (Slovin.) -3:34,2

Reklama