Hlavní obsah

Snowboardistku Ledeckou čeká operace menisku

Praha

Snowboardiska v paralelních disciplínách a sjezdařka Ester Ledecká podstoupí drobný chirurgický zákrok na menisku v pravém koleně. Čerstvá vítězka ankety Král bílé stopy by měla jít na operaci koncem tohoto týdne.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ester Ledecká při vyhlášení ankety Král bílé stopy o nejlepšího reprezentanta Svazu lyžařů České republiky.

Článek

"Zranění není vážné, měla by ho vyřešit drobná operace, která proběhne tento týden," řekl ČTK Viktor Valta, manažer Ledecké ze společnosti Sport Invest. Zimní "obojživelnice" plánuje po rekonvalescenci zahájit kondiční přípravu pod vedením svého dědečka a bývalého hokejového mistra světa Jana Klapáče na řeckém ostrovu Lefkada, kam by měla odjet koncem června.

Ledecká prozradila, že musí na operaci, při úterní show O2 TV Challenge, v které měla absolvovat souboj v botách s podpatkem a papírovou televizí na hlavě na běžeckém pásu. Ze soutěže ale krátce po začátku odstoupila. ‬"Jdu na operaci a nemůžu si dovolit riskovat další zranění," vysvětlila jednadvacetiletá závodnice a vtipkovala: "Nechoďte k doktorům, protože vás hned pošlou na operaci."

V minulosti měla Ledecká problémy se zády, které ji omezovaly předloni na olympijských hrách v Soči a bolest se ozvala i během uplynulé zimy.

Ledecká v uplynulé sezóně ovládla celkové pořadí Světového poháru v alpském snowboardingu a získala také malý křišťálový glóbus za vítězství v paralelním obřím slalomu. Kromě toho vlétla mezi lyžařskou světovou elitu, neboť dokázala hned v prvním startu ve Světovém poháru bodovat.

Reklama

Související témata: