Hlavní obsah

Hrbková má zlomeninu v obličeji a její start na ME je v ohrožení

Göppingen/Praha

Házenkářka německého Göppingenu Michaela Hrbková utrpěla ve středečním utkání bundesligy s Metzingenem zlomeninu v obličeji v oblasti oka a musí na operaci. Jednatřicetiletá spojka bude mimo hru přibližně sedm týdnů, takže je vážně ohrožen její start na prosincovém mistrovství Evropy.

Foto: Sport.cz

Česká reprezentantka Michaela Hrbková.

Článek

Hrbková utrpěla zranění jen chvíli poté, co přišla na hřiště. Inkasovala bolestivý úder od Marije Obradovičové a s otokem v obličeji z utkání odstoupila. "Dotáhla mě protihráčka u střelby. Podočnicová kost je zlomená," uvedla pro ČTK Hrbková.

Její účast na šampionátu ve Francii, který začne na přelomu listopadu a prosince, byla nejistá už před pár týdny. V září kvůli zranění lýtkového svalu a pracovním povinnostem chyběla při dvou přípravných zápasech se Slovenskem, jimiž reprezentace odstartovala sezonu. Nyní je start jedné z opor na blížícím se Euru ještě více v ohrožení.

V reprezentaci Hrbková působí 14 let. Na loňské mistrovství světa jela jako nejlepší hráčka a střelkyně německé bundesligy a vítěznou brankou proti Rumunsku v posledních sekundách poslala Češky do historického čtvrtfinále. V roce 2015 byla vyhlášena nejlepší českou házenkářkou.

Reklama