Hlavní obsah

Panevežys - Nymburk 97:86Basketbalisté Nymburku opět prohráli a v Lize mistrů jsou poslední

Panevežys
Aktualizováno

Basketbalisté Nymburku prohráli i třetí duel v sezóně Ligy mistrů. Po nepovedeném druhém poločase podlehli litevskému celku Lietkabelis Panevežys na jeho hřišti 86:97 a patří jim poslední místo ve skupině C.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pavel Pumprla z ČEZ Basketball Nymburk.

Článek
Fotogalerie

Český šampión měl přitom dobrý vstup do zápasu. Chytla se nová posila Bracey Wright, dařily se kombinace i protiútoky a především hosté téměř nechybovali. Ve druhé čtvrtině z toho bylo vedení už o 12 bodů, ale soupeř ještě do poločasu zabral a snížil na pět bodů.

Středočechům navíc nevyšel vstup do druhé půle, za tři minuty udělali víc chyb než za celou první polovinu utkání. Hráči Lietkabelisu velmi přesně stříleli a také hráli mnohem kolektivněji než Nymburk, který až příliš často spoléhal na akce jeden a jednoho.

Domácí se dostali do dvouciferného vedení, a i když se soupeř ještě snažil s výsledkem něco udělat a dvě minuty před koncem ještě držel šanci, Litevci drama nedovolili. A to zásluhou Simase Jasaitise, který velmi dobrý výkon korunoval dvěma trojkami. Zápas zakončil s 21 body při stoprocentní střelbě.

Na straně Nymburku byl nejlepším střelcem rovněž s 21 body Eugene Lawrence. Dalších 15 bodů přidal Vojtěch Hruban.

V příštím utkání Nymburk za týden doma přivítá Antverpy.

Utkání 3. kola skupiny C basketbalové Ligy mistrů:
Lietkabelis Panevežys - Nymburk 97:86 (24:29, 41:46, 72:65)
Nejvíce bodů: Jasaitis 21, Morrison 18, Kulvietis a Wilson po 14 - Lawrence 21, Hruban 15, Wright 13, J. Bohačík 10. Fauly: 21:17. Trestné hody: 12/9 - 20/16. Trojky: 12:8. Doskoky: 31:32.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články