Hlavní obsah

Olomouc - Alba Blaj 2:3Olomoucké volejbalistky potrápily favorita

Olomouc
Aktualizováno

Volejbalistky Olomouce prohrály úvodní domácí duel 2. předkola Ligy mistryň s loňským finalistou Albou Blaj 2:3 po setech 25:23, 16:25, 24:26, 27:25 a 13:15. Odveta se bude hrát na palubovce rumunského soupeře příští týden v úterý. Hanačky při návratu do prestižní soutěže po 23 letech vyhrály úvodní set, ale pak měl navrch soupeř. Ve čtvrté sadě si český vicemistr ještě po dvou odvrácených mečbolech vynutil tie break, v něm už ale obrat nedokonal.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Nadja Ninkovičová z Alby Blaj a Veronika Trnková z Olomouce.

Článek

"Holky tam dnes nechaly maximum, co mohly, hrály s maximálním nasazením. Byla vidět touha a vůle zvítězit, bohužel se to v té úplné koncovce nepodařilo," řekl České televizi olomoucký trenér Jiří Teplý. V jeho týmu získala Martina Michalíková 18 bodů, se 17 ji následovaly Andrea Kossányiová s Gabrielou Orvošovou.

Lídr extraligy vstoupil do utkání nebojácně. Přišel sice až o čtyřbodové vedení a v koncovce prvního setu prohrával 20:23, ale pěti body za sebou skóre i díky podání Nikol Sokolové otočil a ujal se vedení.

Naproti tomu ve druhém setu Hanačky nevedly ani jednou a soupeř bez větších potíží srovnal. Ve vyrovnaném třetím setu oba týmy ztratily tříbodové vedení, ale v dramatické koncovce se k setbolům dostaly jen hostující hráčky a druhý využily.

V závěru čtvrté sady favorizovaný rumunský tým neproměnil dvě možnosti k ukončení zápasu, ale dočkal se v rozhodujícím tie breaku. Olomouc v ní nepustil ani jednou do vedení, sice opět nevyužil dva mečboly, ale celkově pátý už ano a přiblížil se postupu do 3. předkola, z něhož teprve povede cesta do skupinové fáze. Vítěz tohoto dvojutkání narazí ve finále kvalifikace na lepší tým z utkání mezi Stuttgartem a nizozemským Sliedrechtem.

"V Rumunsku to bude trochu těžší. Tady máme domácí prostředí, které hodně pomáhá, a diváci nás dohnali k fantastickému výkonu. Otevřené je ale všechno. Tady jsme taky nebyli favoriti a nakonec jsme soupeře dost potrápili. Myslím, že to nečekali. A když zopakujeme podobný výkon, můžeme je potrápit i tam," konstatoval trenér Teplý.

2. předkolo volejbalové Ligy mistryň - úvodní zápas:
UP Olomouc - Alba Blaj (Rum.) 2:3 (23, -16, -24, 25, -13)
Rozhodčí: Sikanjic (Licht.), Bernaola (Šp.). Čas: 120 min. Diváci: 850.
Sestava a body Olomouce: Kubínová 5, Michalíková 18, Trnková 5, Orvošová 17, Kossányiová 17, Strušková 9, libero Kovářová - Sokolová 6, Dudová, Dedíková, Napolitano Šenková 2, Košická 2.
Nejvíce bodů Alby: Baciuová 25, Newcombeová 16, Ninkovičová a Lazarevičová po 13.

Reklama

Související témata: