Hlavní obsah

Házenkáři dotahovali, ale s Maďary prohráli

Českým házenkářům nevyšel úvodní zápas v osmifinálové skupině mistrovství světa v Německu. Ve středu v Mannheimu Češi nestačili na Maďarsko, kterému po mizerném startu podlehli 25:28. Pro postup do čtvrtfinále potřebuje český výběr skončit v šestičlenné skupině nejhůře čtvrtý.

Článek

Před zápasem byl na soupisku doplněn Tomáš Heinz, který si doléčil zranění. Čeští hráči měli tragický start do zápasu, první gól vstřelili až po téměř jedenácti minutách. Nedařilo se v ofenzívě, Češi zahazovali i nejjasnější brankové příležitosti. Maďaři naopak trestali chyby a z rychlých brejků nekompromisně trestali.

V 18. minutě byl rozdíl desetibrankový 2:12 a český tým byl v hlubokém útlumu. Nepomohlo burcování kouče Pauzy, sebedůvěra v zakončení byla pryč. Náskok Maďarů se ztenčil v závěru poločasu, kdy šel z branky Puljezevič a Češi se střelecky chytli. V poločase bylo skóre 17:10 pro Maďarsko.

Češi stahovali náskok soupeře

Po přestávce se přestalo střelecky dařit i Maďarům a český tým postupně snižoval ztrátu. Zlepšila se obrana a další pokusy zlikvidoval brankář Galia. Vítěz základní skupiny E ale dokázal v krizových okamžicích skórovat a držel soupeře v bezpečné vzdálenosti. Na dotažení náskoku nestačila ani potence kanonýra Jíchy, Češi prohráli 25:28.

V osmifinálové skupině se Češi ještě utkají s Ruskem (25. ledna), Chorvatskem (27. 1.) a Dánskem (28. 1.). Pro postup ze šestičlenné osmifinálové skupiny potřebují Češi skončit nejhůře čtvrtí. Zatím ale po prohře se Španělskem v základní skupině a ve středu s Maďarskem nemají na svém kontě ani bod.

Česko - Maďarsko 25:28 (10:17)
Sestava a branky ČR: P. Štochl, Galia - Nocar 2, Filip 2/1, Jícha 10/1, Házl, Kubeš, Brůna 3, Vítek, Horák, Szymanski, Hrubý 2, Juříček 4, Sobol 2.
Nejvíce branek Maďarska: G. Ivánczik 6/1, Csábor a Nagy po 4, T. Ivánczik 4/2, Mocsai 3. Rozhodčí: Bord, Buy (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3. Vyloučení: 5:3. Diváci: 9000.

Reklama

Související témata: