Hlavní obsah

Popravili krále, ale v cíli ještě nejsou. Chceme aspoň jeden titul pro Spartu, přeje si kouč futsalistů

Praha

Dvanáct let vládli a teď je konec. Futsalisté Chrudimi musejí na další mistrovský titul zapomenout. Ze hry je už v semifinále Varta ligy poslala Sparta, když vyhrála sérii 3:1 na zápasy. „Je to velký úspěch, ale neslavíme, ještě nejsme v cíli. Chceme pro Spartu futsalový titul," přesvědčuje Beni Simitči, trenér pražského klubu.

Foto: AC Sparta Praha futsal

Futsalisty Sparty čeká finále ligy proti Teplicím

Článek

Souboj s Chrudimí brali fanoušci jako předčasné finále. Beni Simitči jej z pohledu trenérské kariéry vnímá jako největší úspěch. Tenhle soupeř mu často kazil jeho plány a sny. Teď ho po letech složil na lopatky. Teď si prý všichni fanoušci k tomuhle úspěchu mohou gratulovat.

„Z pohledu Sparty to největší úspěch není, už jsme byli ve finále. Máme jasný cíl, vybojovat titul. To by bylo nejvíc," neskrývá. „Porazit a vyřadit Chrudim v sezoně, kdy byla v lize největší konkurence, je ale mimořádný úspěch," dodává jedním dechem. Nepochybujte o tom, jak moc mu na vítězství nad silným sokem záleželo.

Foto: Sport.cz

Futsalová Sparta vsadila v play off na rituál z NHL. Dodržuje jej i trenér Beni Simitči.

Klíčem k úspěchu byl podle Simitčiho třetí zápas série. Jeho svěřenci se museli srovnat s nepřízní sudích ve druhém duelu. Chrudim v něm doma vyhrála a srovnala sérii v prodloužení na 1:1 na zápasy. Třetí utkání série pak Sparta vyhrála 10:9, když nerozhodlo v základní hrací době. „Když jsme ten zápas zvládli, tak jsem si říkal, že je futsalový Bůh na naší straně," tvrdí.

I když myslel na to, že Sparta jde do série s Chrudimí v lepší startovní pozici, protože by případný rozhodující pátý duel hrála doma, nakonec bylo rozhodnuto už po čtvrtém utkání. „Myslím, že jsme byli lepší a postoupili zaslouženě. Pořád se říkalo, že nejdůležitější je defenziva. Snad jsme dokázali, že to tak není," upozorňuje Simitči.

Chrudim dostala za celou základní část ligy (dvacet zápas) 27 gólů, což je skvělá vizitka. Ve čtvrtfinále pak během tří duelů dostala od Mělníku čtyři branky. Jenže semifinále, to bylo něco jiného. Sparta dostala suveréna posledních let pod obrovský tlak a během čtyř duelů mu dala 22 branek.

A jak se velký úspěch na Spartě oslavil? Nijak. „Už musíme myslet na finále. Teplice budou jiným soupeřem než Chrudim, musíme dál pokračovat v tvrdé práci. Pokud bychom k té sérii přistoupili jinak než proti Chrudimi, náš sen by rychle skončil. A to nikdo z nás nechce. K finále půjdeme s pokorou a úctou k soupeři, ale náš cíl je jediný - mistrovský titul. Hráči i fanoušci Sparty si ho zaslouží a my pro něj uděláme maximum."

Reklama

Související témata: