Hlavní obsah

Rivalové si půjdou po krku! Startuje jubilejní 100. ročník NFL

Fanoušci amerického fotbalu už se nemůžou dočkat. Sezóna 2019 je za dveřmi. Navíc půjde o jubilejní 100. ročník Národní Fotbalové Ligy. A jak jinak odstartovat tento významný milník než bitvou odvěkých rivalů. Chicago Bears na domácím hřišti ve čtvrtek přivítají Green Bay Packers.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Receiver Denveru Broncos Fred Brown chytá přihrávku a skóruje touchdown proti bránícímu cornerbackovi Arizony Cardinals Brandonu Williamsovi během přípravného zápasu na novou sezonu.

Článek

Na dveře klepe nová sezona NFL, která se ponese v oslavném duchu. Fanoušci, hráči, kluby i média, ti všichni budou součástí jubilejního 100. ročníku Národní Fotbalové Ligy.

Lze odstartovat slavnostní sezonu lépe než bitvou dávných rivalů? Diváci u televizních obrazovek a publikum na stadionu Soldier Field bude sledovat, jak se ve čtvrtek o první vítězství ročníku porvou Chicago Bears a Green Bay Packers. Dva nesmiřitelní soupeři, jejichž vzájemná nevraživost sahá až do roku 1921. Oba týmy mají navíc vyrovnanou vzájemnou bilanci, Packers mají na kontě ze 198 vzájemných střetnutí pouze o dvě výhry navíc.

V čele s quarterbackem Tomem Bradym vstoupí do sezony také obhájce loňského triumfu New England Patriots, nejúspěšnější klub nového tisíciletí, jehož hráči trofej Vince Lombardiho pozvedli nad hlavu v tomto období už šestkrát.

Patriots, vlastnění americkým miliardářem Robertem Kraftem, o jehož pletkách se zákonem se v poslední době také hodně psalo, jsou také – ostatně jako každý rok – považováni za jednoho z největších favoritů.

Společně s nimi jsou pak podle odborníků i sázkových kanceláří největšími favority na titul také Kansas City Chiefs, New Orleans Saints a Los Angeles Rams. Jak to celé dopadne, se příznivci šišatého balónu dozví v zimě. Všechen ten humbuk kolem jubilejní sezony totiž vyvrcholí 2. února 2020 na Hard Rock Stadium v Miami na Floridě, kde se dva nejlepší celky utkají o 54. Super Bowl.

Reklama