Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky na úvod Evropského poháru rozdrtily Outlaws

WINTERTHUR

Florbalistky Děkanky vstoupily do Evropského poháru ve švýcarském Winterthuru vysokou výhrou 13:1 nad dánským celkem FC Outlaws.

Článek

Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se na tom podílela Magdalena Šindelová, hattrick zaznamenala i Kristýna Jílková.

Další zápas v základní skupině A čeká obhájkyně bronzu z minulého turnaje ve finském Vantaa ve čtvrtek od 19:00 proti favorizovanému Dietlikonu ze Švýcarska.

Děkanka získala už v úvodní třetině pětibrankový náskok. Až za stavu 8:0 se produktivita hráček na čas zastavila, ale po čestném úspěchu soupeře v 55. minutě nastřílel český tým pět gólů během tří minut a jedenácti vteřin.

Střešovice porazily na EP Latvijas Avize

Florbalisté Tatranu Střešovice zahájili Evropský pohár ve švýcarském Winterthuru vysokým vítězstvím nad lotyšským celkem Latvijas Avize 8:0. Dvěma brankami a stejným počtem asistencí se zaskvěl Martin Richter, po dvou gólech vstřelili i Švéd Johan von der Pahlen a obránce Milan Garčar. Další zápas čeká českého mistra ve čtvrtek od 13:30 proti favoritovi AIK Stockholm.

Lotyši odolávali Tatranu do 12. minuty, kdy otevřel skóre Von der Pahlen. Ještě v úvodní části zvýšil Richter, který se prosadil i po první přestávce. Bezpečný náskok pojistili ve druhém dějství ještě Garčar a Von der Pahlen, který využil přesilovku při Cvetkovsově vyloučení. Tři góly dali Střešovičtí i v závěrečné třetině.

Ženy - skupina A:
Děkanka Praha - FC Outlaws 13:1 (5:0, 3:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 4. Jílková, 9. Moťková (Šteglová), 12. Rozumová, 13. Jílková (Billá), 15. Jílková (Billá), 22. Šteglová, 32. Šindelová (Moťková), 38. Šindelová (Rozumová), 56. Šindelová (Novotná), 57. Dostalíková (Šindelová), 58. M. Kalecká (Dudáčková), 58. M. Kalecká (Kořínková), 59. Dudáčková (Košturiaková) - 55. Vesterová. Rozhodčí: Kruseman, Hoogwout (Niz.). Bez vyloučení. Diváci: 40.
Muži -skupina A:
Tatran Střešovice - Latvijas Avize 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. Von der Pahlen (Jedlička), 14. Richter (Jendrišák), 23. Richter (Hlavička), 27. Garčar, 30. Von der Pahlen (Richter), 42. Přívara (Olšiak), 45. Garčar (Richter), 55. Horák (Noha). Rozhodčí: A. Bienkowski, Chominicki (oba Pol.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 200.

Reklama