Hlavní obsah

Basketbalisté Miami jsou na dně. Megahvězdy prohrály již pátý zápas za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Miami zažívají nejhorší období v probíhající sezóně zámořské NBA. V úterý podlehli doma Portlandu 96:105 a zaznamenali pátou porážku v řadě. Zatímco předchozí čtyři prohry předsezónního favorita měly na svědomí nejlepší ligové týmy, tentokrát si na Wadea, Jamese a Boshe vyšlápl průměrný Portland.

Foto: Steve Mitchell, ČTK/AP

Hráči Miami LeBron James (vlevo) a Dwyane Wade dostali nakládačku. Tentokrát od náhradníků Portlandu.

Článek

Stejně jako v předchozím domácím duelu s Chicagem se sice domácí hvězdy výrazně střelecky prosadily, zbytek týmu se však do hry prakticky nezapojil. Wade nastřílel 38 bodů, James přidal 31, na týmový výkon hostů to však nestačilo. Náhradníci Portlandu se dokonce postarali o plných 41 bodů.

Dorazí je Lakers?

Negativní šňůra Heat nemusí hned tak skončit, další zápas totiž hrají proti rozjetému obhájci titulu z Los Angeles. Tamní Lakers v noci uspěli na palubovce Atlanty (101:87) a jejich hvězda Kobe si opět vyslechla skandování fanoušků "MVP!" V utkání zároveň svými 26 body překonal další mezník v úspěšné kariéře a posunul se na šesté místo historických střeleckých tabulek před Mosese Malonea. Jeho aktuální součet činí 27.423 bodů.

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant bourá všechny rekordy.foto: ČTK/AP/Mark J. Terrill

Během této sezóny už Bryant předčil střelecké statistiky řady legend včetně Hakeema Olajuwona či Johna Havlicka. "Mám jen velké štěstí, toť vše," reagoval na pokoření další basketbalové osobnosti.

Výsledky NBA:
Atlanta - LA Lakers 87:101, Cleveland - Golden State 85:95, Indiana - Philadelphia 100:110, Miami - Portland 96:105, Phoenix - Houston 113:110, Washington - Milwaukee 76:95.

Reklama

Související témata: