Hlavní obsah

Potíže s koronavirem krátce před MS mají také házenkáři Brazílie

Po Česku a USA má velké problémy s koronavirem v týmu krátce před mistrovstvím světa v házené také Brazílie. Národní svaz na svém webu uvedl, že na soustředění v portugalském Rio Maior měli pozitivní test na covid-19 dva hráči a pět členů realizačního štábu. Češi a Američané se kvůli množství nakažených v úterý účasti na MS v Egyptě vzdali.

Foto: Profimedia.cz

S koronavirem mají problémy i házenkáři Brazílie (ilustrační foto)

Článek

V brazilském týmu měli pozitivní test Thiagus Petrus z Barcelony a brankář Leonardo Tercariol z Benidormu. Infikovaný je také hlavní trenér Marcus Oliviera. Všichni mají jen mírné příznaky covidu-19 a byli izolováni od zbytku mužstva.

Výprava má odletět do Egypta dnes, první zápas čeká Jihoameričany v pátek v Káhiře proti Španělsku. Ve skupině B mají ještě Tunisko a Polsko.

Český tým sužovaly potíže s koronavirem déle než týden od začátku finální přípravy v Plzni. Svaz odřekl účast na šampionátu v úterý dva dny před úvodním duelem v situaci, kdy měl nakažených 12 hráčů a oba hlavní trenéry Jana Filipa a Daniela Kubeše. Ze zdravotních důvodů by se nemohlo MS zúčastnit dalších pět hráčů. Z 21 jmen, s nimiž realizační tým původně počítal, by mohli odcestovat jen čtyři házenkáři.

U Američanů došlo k šíření nákazy na soustředění v Dánsku. Z výběru švédského trenéra Roberta Hedina bylo pozitivně testováno 10 hráčů a sedm členů realizačního týmu.

Čechy nahradila ve skupině G Severní Makedonie, místo USA bude hrát ve skupině E Švýcarsko.

Reklama

Související témata: