Hlavní obsah

Volejbalisty Liberce i Jihostroje dělí poslední výhra od finále

Zlín/Karlovy Vary

Obě volejbalová semifinále v extralize mužů spějí k rychlému konci. Liberec i České Budějovice vedou v sériích už 3:0 a postup do boje o titul mohou slavit v úterý. Oba favorité dnes vyhráli ve třech setech: liberecká Dukla ve Zlíně a obhájce titulu Jihostroj v Karlových Varech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Pokud nejlepší dva týmy základní části dotáhnou vedení 3:0 na zápasy do vítězného konce, extraliga uvidí po roce a už potřetí za poslední čtyři roky stejné finále.

Liberec ani popáté v sezoně nedovolil zlínským hráčům uhrát jediný set. Na Moravě dnes předvedl skvělou obranu a k třetímu bodu v sérii si pomohl 16 bodovými bloky.

Stejnou "velikonoční nadílku" připravili volejbalisté Českých Budějovic nováčkovi extraligy Karlovarsku. Hvězdou zápasu byl hostující univerzál Michal Kriško, autor 19 bodů. Jihostroji vycházela klíčová zbraň podání, díky němuž bodoval třináctkrát.

Reprezentant Kriško, který přišel o začátek sezony po problémech s operovaným kolenem, zářil v útoku i na servisu. "Rozhodl soustředěný výkon, tlak a agrese, v tom jsme byli lepší. Myslím, že i kdybychom nevyhráli koncovku druhého setu, dotáhli bychom zápas do konce. Hrajeme líp," řekl českobudějovický kouč Jan Svoboda České televizi.

Trenér Karlovarska Petr Brom, který na jihu Čech strávil úspěšná léta stejně jako hráči jeho týmu Sukuba, Rojas, Kust či manažer Novotný, uznal, že soupeř byl dnes lepší. "Budějovice nedělaly chyby, my jsme měli problémy s jejich servisem. Když jsme ve druhém setu nedotáhli koncovku, Budějovice se uklidnily. Známe jejich sílu, ale sérii 0:4 prohrát nechceme," řekl Brom.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
Zlín - Liberec 0:3 (-16, -22, -12)
Nejvíce bodů: Kolář 10, Vašíček 8, Přikryl 6 - Vencovský 19, T. Kriško 12, Leikep 9. Stav série: 0:3.
Karlovarsko - České Budějovice 0:3 (-15, -25, -18)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 16, Sukuba 7, Málek a Szczerbaniuk po 6 - M. Kriško 19, Sobotka a Michálek po 10, Habr 9. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články