Hlavní obsah

ČR - Turecko 65:92Basketbalisté v přípravě nestačili ani na Turecko

Čeští basketbalisté prohráli před olympijskou kvalifikací i třetí přípravné utkání na italském soustředění, když Turecku podlehli 65:92. Trenér Ronen Ginzburg stále neměl k dispozici klíčové hráče včetně Tomáše Satoranského a Jana Veselého, přesto Češi dlouho předváděli proti týmu složenému z hráčů Euroligy či NBA sympatický výkon. Výraznou ztrátu nabrali až ve druhém poločase.

Článek

Dařilo se zejména Patriku Audovi a Lukáši Palyzovi, který dal do poločasu tři trojky. Jenže Turecko se mohlo opřít o pivota Omera Asika se zkušenostmi z NBA či o euroligovou dvojici Cedi Osman a Melih Mahmutoglu. Přesto Češi celý první poločas drželi pouze jednocifernou ztrátu.

Definitivně se Turkům povedlo zlomit český odpor až v závěru třetí části, kdy odskočili na 18 bodů a vítězství už si pohlídali.

"První půlku zápasu jsme hráli dobře a drželi jsme se celou dobu. Hráli jsme rychle dopředu a dařilo se nám Turecko udržet na malém počtu bodů. Ve druhé půlce Turci dali několik těžkých střel a nám trošku odešla obrana. Vývoj zápasu se pak definitivně otočil," řekl Auda, který byl se 13 body nejlepším českým střelcem.

"Doposud jsme spolu trénovali asi dva týdny. Byla to krátká příprava před turnajem. Je to pro nás dobrá zkušenost, co můžeme očekávat v nadcházejících zápasech. Teď se můžeme podívat na chyby, co jsme v těchto zápasech udělali a poučit se z nich," dodal.

Přípravné utkání basketbalistů na turnaji v Itálii:
ČR - Turecko 65:92 (16:22, 37:45, 52:70)
Nejvíce bodů: Auda 13, Palyza, Peterka po 11, Benda 6 - Batuk 12, Osman, Mahmutoglu, Geyik po 10. Fauly: 24:15. Trestné hody: 9/6 - 25/16. Trojky: 9:14. Doskoky: 32:43.

Reklama

Související témata: