Hlavní obsah

V nominaci florbalistů na MS je devět medailistů i talent Langer

Aktualizováno

Devět majitelů bronzových medailí ze světových šampionátů je v konečné nominaci českých florbalistů na prosincové mistrovství světa v Praze. Osm hráčů bude ve výběru finského trenéra Petriho Kettunena na MS debutovat. Je mezi nimi i šestnáctiletý útočník Filip Langer z Tatranu Střešovice. Po šestileté pauze se vrací na MS obránce Sparty Milan Garčar, který jako jediný z týmu byl na minulém domácím šampionátu v roce 2008.

Foto: ČFbU

Milan Garčar (16) na archivním snímku ze zápasu s USA.

Článek

Bronzové medaile z let 2010 a 2014 mají kapitán Matěj Jendrišák z Linköpingu a další útočník Milan Tomašík z Mladé Boleslavi. Cenný kov v Helsinkách získali také Garčar a forvard Daniel Šebek z Helsingborgu. O čtyři roky později v Göteborgu slavili také obránci Patrik Suchánek z Helsingborgu, Lukáš Veltšmíd z Malans a útočníci Jiří Curney z Mladé Boleslavi, Patrik Dóža z Könizu a Tom Ondrušek z Chodova.

Už páté mistrovství světa čeká Garčara, Jendrišáka a Tomašíka. Naopak poprvé prožijí atmosféru velké mezinárodní akce vedle Langera brankář Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi, obránci Jiří Bauer z FBC Ostrava, Martin Kisugite z Langnau, Martin Pražan z Chodova a útočníci Adam Delong s Josefem Rýparem z Vítkovic a Mikuláš Krbec z Chodova. Langer bude nejmladším českým hráčem na MS v historii.

Do šampionátu vstoupí český tým v sobotu 1. prosince v 18:15 proti Německu. O den později je čeká v základní skupině A od 17:00 Lotyšsko a v úterý 4. prosince od 19:30 Švýcarsko. Všechny své zápasy i v dalším průběhu turnaje bude hrát v O2 areně.

Nominace českých florbalistů na mistrovství světa v Praze (1.-9. prosince):
Brankáři:
Lukáš Bauer (Mladá Boleslav)
Lukáš Souček (Vítkovice)
obránci:
Jiří Bauer (FBC Ostrava)
Milan Garčar (Sparta Praha)
Martin Pražan (Chodov)
Martin Kisugite (Tigers Langnau/Švýc.)
Ondřej Němeček (Linköping/Švéd.)
Patrik Suchánek (Helsingborg/Švéd.)
Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.)
útočníci:
Marek Beneš (Tatran Střešovice)
Filip Langer (Tatran Střešovice)
Jiří Curney
Milan Tomašík (oba Mladá Boleslav)
Adam Delong (Vítkovice)
Josef Rýpar (Vítkovice)
Mikuláš Krbec (Chodov)
Tom Ondrušek (Chodov)
Patrik Dóža (Köniz/Švýc.)
Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.)
Daniel Šebek (Helsingborg/Švéd.).

Reklama

Související témata: