Hlavní obsah

Squashový Prague Open ovládl fanoušek Liverpoolu

Egypťan Shehab Essam ovládl squashový turnaj Prague Open. Ve sportovním areálu Hamr přehrál první nasazený hráč Fina Mika Äijänena 3:0 na sety a vyhrál tak svůj čtvrtý turnaj na okruhu PSA. „Proč jsme tak silní? Je nás hodně a máme své hvězdy, které jsou u nás hodně populární," prohlásil Essam, 78. hráč světového žebříčku.

Foto: Sport.cz

Egypťan Shehab Essam ovládl squashový turnaj Prague Open. Je velkým fanouškem FC Liverpool.

Článek

Egyptští squashisté do Česka zrovna často nejezdí. Přitom právě hráči z této africké země patří mezi nejlepší na světě. „Hodně dětí u nás se squashem začíná, všechny si hrají na El Shorbagyho nebo Ali Faraga," tvrdil Essam, který v Praze vyhrál čtyři zápasy. Je však v Egyptě squash populárnější než fotbal? „To zase ne," odpoví jasně Essam. „Ale postupně se mu blížíme. Čím více úspěchů máme, tím více lidí u nás squash sleduje. Teď se nám daří hodně."

Essam je fanoušek fotbalového Liverpoolu. Důvod je jasný - Mohamed Salah, patrně nejlepší africký fotbalista současnosti. „Dívám se na něj každý víkend. Asi jako každý egyptský fanoušek. Ale zároveň přeji také Barceloně," doplnil Essam, který během Prague Open vyřadil ve druhém kole českého juniora Davida Zemana. „Byl velmi rychlý a skvěle četl hru. Úder, který by byl proti jiným soupeřům vítězný, on dokázal s přehledem vrátit," popisoval Zeman.

Pro egyptského vítěze Prague Open znamenal triumf vítězný vstup do sezóny. Čím soupeře převyšoval? „Má skvělou reakci, umí si soupeře účinně přichystat. Má takový anglický vyčkávací styl," prohlásil Tomáš Fořter, generální sekretář České asociace squashe a hlavní organizátor turnaje. V Praze by se mohl prestižní turnaj PSA zase objevit na přelomu listopadu a prosince.

Reklama