Hlavní obsah

Nadhazovač Verlander odházel v MLB potřetí zápas bez odpalu

Toronto

Nadhazovač Justin Verlander odházel potřetí v kariéře v zámořské baseballové MLB zápas bez odpalu, což dokázal jako teprve šestý nadhazovač v historii soutěže. Díky jeho výkonu a dvoubodovém homerunu Abrahama Tora zvítězili Houston Astros v Torontu nad domácími Blue Jays 2:0.

Foto: Fred Thornhill, ČTK/AP

Nadhazovač Justin Verlander odházel potřetí v kariéře v zámořské baseballové MLB zápas bez odpalu, což dokázal jako teprve šestý nadhazovač v historii soutěže.

Článek

"Jsem v absolutní euforii. Nemám slov, protože párkrát už jsem k tomu měl blízko, ale teď se všechno zase sešlo. Je to opravdu mimořádný okamžik," řekl Verlander, který dvakrát přišel o zápas bez odpalu v poslední směně.

První dva zápasy bez odpalu odházel šestatřicetiletý pravák Verlander ještě v dresu Detroitu Tigers - poprvé proti Milwaukee Brewers v červnu 2007 a podruhé se mu to povedlo právě proti Blue Jays před osmi lety.

Vyrovnal se Bobu Fellerovi, Larrymu Corcoranovi a Cy Youngovi. Čtyřikrát nepovolil soupeřům odpal Sandy Koufax a sedmkrát legendární Nolan Ryan.

Verlander v utkání zahrál 120 nadhozů a do hry pustil jen po metě zdarma v první směně druhého pálkaře Cavana Biggia. Následujících 26 pálkařů neuspělo, čtrnáct z nich skončilo po strikeautu. "Tohle se musí oslavit se spoluhráči, protože na tom mají obrovský podíl," řekl vítěz Světové série z roku 2017.