Hlavní obsah

Březina předvedl nejlepší volnou jízdu v sezoně a skončil devátý

Aktualizováno

Krasobruslař Michal Březina skončil devátý v závodě Grand Prix v Moskvě. Předvedl nejlepší volnou jízdu v sezoně, ve které stejně jako v krátkém programu obsadil osmou příčku, přesto si o jedno místo pohoršil. Vylepšil ale o dvě místa výsledek z úvodního podniku Grand Prix v Las Vegas. Závod ovládli Rusové v čele s úřadujícím vicemistrem Evropy Alexandrem Samarinem.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Michal Březina během Grand Prix v Moskvě.

Článek

Devětadvacetiletý český reprezentant tentokrát zvládl čtverný salchow jen s menším zaváháním a na rozdíl od závodu ve Spojených státech amerických pak odskákal všechny trojité skoky s výjimkou závěrečného rittbergera. Za volnou jízdu získal o 24 bodů více než v Las Vegas a posunul si sezonní maximum na 156,20 bodu. Ve vyrovnané soutěži si ale nepolepšil, od šestého místa ho známkou 236,47 dělilo téměř pět bodů.

"Bodové rezervy tam jsou. I dneska jsem bohužel otevřel poslední skok, což byla škoda. Kdybych ho zabalil, tak jsem měl i s tou úvodní chybičkou u salchowa (za volnou jízdu) přes 160 bodů," uvedl.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Krasobruslař Michal Březina na Ruském poháru.

S dnešním výkonem byl spokojený. "Myslím si, že příprava a všechno ostatní se ubírá správným směrem, takže doufám, že na to navážu v těch dalších závodech," dodal krasobruslař, který se v polovině prosince chystá na mistrovství republiky do Ostravy.

Vedení po krátkém programu potvrdil nejlepší volnou jízdou Samarin, který získal 264,45 bodu a zvítězil téměř o pět bodů před krajanem Dmitrijem Alijevem, vicemistrem Evropy z roku 2018. Ruský úspěch potvrdil třetím místem Makar Ignatov.

Dnes v Moskvě ještě vyvrcholí soutěže žen, sportovních dvojic a tanečních párů.

Reklama

Související témata: