Hlavní obsah

Baseballisté Arrows usilují o hattrick, ve finále narazí na rozjeté Draky

Brno

Dramatické vyvrcholení slibuje baseballová extraliga. Hráči Arrows Ostrava útočí na vítězný hattrick. O třetí titul za sebou je chtějí připravit Draci Brno, kteří hodlají získat zpět domácí korunu, čímž by slavili 22. prvenství. Czech Series na tři vítězná utkání začne v pátek večer na hřišti Draků. Případný pátý zápas je v plánu 20. září. Duely se budou vysílat na internetu, všechny se hrají od 19:00.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Prvními finalisty baseballové extraligy jsou Draci Brno.

Článek

Arrows vyhráli uplynulé dva ročníky. Vloni porazili ve třech zápasech Eagles Praha, rok předtím právě Draky v poměru 4:1. Do finále vstupují s nejlepším útokem ligy, což třeba ukázal v semifinále grandslamem Jakub Voják.

Na druhou stranu Draci mají statisticky nejlepší obranu, postavenou na nadhazovačích Radimu Chroustovi a Ondřeji Furkovi. Ale také Arrows se mohou spolehnout na svůj nadhoz, reprezentanty Borise Bokaje a Ondřeje Satoriu. Brňáci suverénně vyhráli nadstavbovou skupinu o titul.

„Finále se hraje jen na tři vítězné zápasy, takže rozhodne každý detail. Bude to bitva. Je to padesát na padesát," avizuje Jakub Hajtmar, hráč Draků.

„Budeme se v náročné sezoně snažit zkompletovat hattrick," vyhlašuje Aleš Navrátil, kouč Arrows.

Hlad je obrovský!

Draci jsou s 21 tituly nejúspěšnějším celkem extraligy, ale naposledy se radovali v roce 2017. Poslední dva tituly brali Arrows, loni pak nebyl brněnským tým ani ve finále. „Hlad je proto obrovský. Teď cítíme, že letos by měl být zase náš rok," líčí Hajtmar.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Alexandr Šín z Arrows Ostrava.

V základní a nadstavbové části se Draci a Arrows potkali pětkrát a čtyřikrát uspěl brněnský tým. „Každého lze porazit, a pokud předvedeme stejný výkon na pálce a v poli jako v rozhodujícím utkání semifinále, bude série s Draky velice vyrovnaná a zajímavá," věří nadhazovač Matěj Satoria, Ondřejův mladší bratr.

V letošních vzájemných utkáních se nejvíce dařilo Jakubu Kubicovi s 10 dobrými odpaly, na druhé straně si sedm hitů připsali Adam Hajtmar a Filip Moštěk. Dva winnery pro Draky získal Radim Chroust, po jednom Ondřej Furko a Jan Vašourek. Boris Bokaj pak byl vítězným nadhazovačem jediného vyhraného utkání pro Arrows.

Reklama

Související témata: