Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Haye obhájil titul WBA, Harrisona knokautoval v třetím kole

MANCHESTER

Britský boxer David Haye obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBA. V Manchesteru v sobotu knokautoval krajana Audleyho Harrisona v třetím kole.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Boxer David Haye obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze.

Článek

Zápas tak trval jen pár minut, i když začátek tomu nikterak nenasvědčoval. První kolo totiž skončilo mohutným bučením publika, protože protivníci se k sobě téměř ani nepřiblížili. V druhém kole si pak sice třicetiletý Haye o devět let staršího soupeře, který se po ringu pohyboval s viditelným respektem, poprvé "oťukl", to však byla jen nepatrná předzvěst bouře, kterou rozpoutal v třetím dějství.

O šest centimetrů vyššího Harrisona v něm zasypal smrští úderů, po které se jeho soupeř už ani nestačil krýt a skácel se k zemi. Po počítání ještě rozhodčí nechal zápas pokračovat, jenže Haye otřeseného protivníka po pár vteřinách bez milosti poslal na podlahu znovu.

V utkání bývalých kamarádů, kteří se před časem rozešli ve zlém, šlo o jediný důležitý mistrovský pás, jejž nevlastní ukrajinští bratři Vitalij a Vladimir Kličkové. Právě Haye je považován za jednoho z mála boxerů, kteří mají šanci zdolat jednoho z Kličků a přerušit jejich kralování v těžké váze. Porazit už dokázal i ruského obra Nikolaje Valujeva.

Bývalí přátelé Haye a Harrison si nemohou přijít na jméno od tréninkového zápasu v Miami v roce 2006, který se zvrhl v Hayeovu demonstraci síly. Harrison měl navíc velkou motivaci stát se prvním Britem, který by vyhrál olympijské hry a poté vybojoval titul i mezi profesionály v těžké váze, proti svému mladšímu krajanovi však v Manchesteru neměl šanci.

Dva Britové se o titul mistra světa v těžké váze utkali poprvé v roce 1993, kdy Lennox Lewis porazil při obhajobě pásu šampiona organizace WBC Franka Bruna. Haye má po dnešku v profiringu bilanci 25:1, z toho třiadvacetkrát zvítězil před limitem.

Reklama

Související témata: