Hlavní obsah

Medveděv - Shapovalov 6:3, 6:3Ruský tenista ovládl souboj nastupující generace. Strýcová se Sestini Hlaváčkovou jsou ve finále

Aktualizováno

Souboj nastupujících hvězd světového tenisu vyzněl na turnaji ATP v japonském Tokiu jednoznačně ve prospěch staršího Rusa Medveděva, který porazil Kanaďana s ruskými kořeny Denise Shapovalova ve dvou setech 6:3,6:3. Druhým finalistou se stal třetí nasazený Kei Nišikori, který zdolal v domácím prostředí Francouze Gasqueta rovněž ve dvou setech. Tenistky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová si v Pekingu zahrají počtvrté během pěti turnajů a třetí týden v řadě o deblový titul. V semifinále přemohly nizozemsko-belgický pár Schuursová-Mertensová 2:0.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv se raduje z postupu do finále tenisového turnaje okruhu ATP v japonském Tokyu.

Článek

Oba hráči mají podle odborné veřejnosti našlápnuto v budoucnu minimálně do světové TOP 10, u mladého Kanaďana se hovoří dokonce o vyšších metách. Ve vzájemném souboji o finále v japonské metropoli dnes dominoval dvaadvacetiletý Rus, který za celý zápas nabídl svému soupeři pouze jediný brejkbol, dominoval na servisu a po hladké výhře si zajistil svoji třetí finálovou účast v kalendářním roce.

Oběma předchozím zápasům o titul v roce 2018 dominoval. Soupeřem v nedělním finále mu bude domácí hvězda Kei Nišikori. Ten si po zvládnuté zkrácené hře první sady doslava smlsnul na francouzském soupeři v setu druhém, povolil mu jediný game a zvítězil jednoznačně 2:0.

Sestini Hlaváčková se Strýcovou vybojovaly finále

Hlaváčková se Strýcovou se radovaly z triumfu v srpnu v New Havenu a v minulých dvou týdnech hrály finále v Tokiu a ve Wu-chanu, kde podlehly právě Mertensové se Schuursovou. Třetí pokus uspět budou mít v neděli proti Kanaďance Gabriele Dabrowské s Číňankou Sü I-fan, které v druhém semifinále vyřadily česko-ruskou dvojici Lucie Hradecká, Jekatěrina Makarovová.

Do finále dvouhry se nedostala vítězka US Open a finalistka z Tokia Naomi Ósakaová z Japonska, jež podlehla po půldruhé hodině 4:6, 4:6 Lotyšce Anastasiji Sevastovové. Světová dvacítka usiluje o nejcennější titul v kariéře. Druhou finalistkou je čtvrtfinálová přemožitelka Kateřiny Siniakové Caroline Wozniacká z Dánska, která v semifinále zdolala 6:1, 6:3 domácí Číňanku Wang Čchiang. Turnajová dvojka bude hrát o třetí turnajový triumf v sezóně po Australian Open a Eastbourne.

O titul v mužské části turnaje si zahraje nejvýše nasazený Argentinec Juan Martín del Potro, jenž ušetřil síly poté, co jeho semifinálový soupeř Fabio Fognini z Itálie kvůli zranění kotníku k zápasu nenastoupil. Del Potra se pokusí v neděli připravit o 23. titul Nikoloz Basilašvili z Gruzie, jenž přehrál 7:6, 6:4 nasazenou pětku Brita Kylea Edmunda. Po červencovém úspěchu v Hamburku může Basilašvili vyhrát druhý turnaj ATP v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 928 580 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Medveděv (Rus.) - Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:3
Nišikori (3-Jap.) - Gasquet (8-Fr.) 7:6 (7:2), 6:1
Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 3 401 860 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Fognini (4-It.) bez boje
Basilašvili (Gruz.) - Edmund (5-Brit.) 7:6 (8:6), 6:4
Ženy (dotace 8 285 274 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sevastovová (Lot.) - Ósakaová (8-Jap.) 6:4, 6:4
Wozniacká (2-Dán.) - Wang Čchiang (Čína) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Mertensová, Schuursová (4-Belg./Niz.) 6:0, 7:5
Dabrowská, Sü I-fan (3-Kan./Čína) - Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: