Hlavní obsah

Bitva o Turnaj mistryň vrcholí. O dvě volná místa bojuje již jen trojice tenistek. Co potřebuje Plíšková?

Praha
Aktualizováno

Necelé dva týdny. Tolik času zbývá do konce tenisové sezóny. Poté bude známa kompletní osmička účastnic závěrečného Turnaje mistryň. Jistotu mají Simona Halepová, Angelique Kerberová, Caroline Wozniacká, Naomi Ósakaová, Petra Kvitová i Sloane Stephensová. O poslední dvě místa se pere hned trojice tenistek, včetně Karolíny Plíškové. Co která hráčka potřebuje, aby se na elitní klání dostala?

Foto: Thomas Peter, Reuters

Karolína Plíšková na podání

Článek

Karolína Plíšková zatím drží poslední postupovou osmou příčku. O účast na singapurském klání však bojuje i Elina Svitolinová a Kiki Bertensová. Server wtatennis.com se podrobněji podíval na to, jaké šance jednotlivé hráčky mají.

Hlavní pozornost se však upíná k trojici Svitolinová, Plíšková, Bertensová. Mezi nimi by se mělo rozhodnout o dvou postupujících tenistkách. Hodně napoví již tento týden.

V nejlepší pozici je Svitolinová. Aby si Ukrajinka zajistila účast na klání pro nejlepších osm hráček letošního roku už v tomto týdnu, potřebuje vyhrát turnaj v Hongkongu, kde je prozatím ve čtvrtfinále a zároveň to, aby se Karolína Plíšková nedostala na souběžně hraném turnaji v Tchien-ťinu do finále. I kdyby jí tato varianta nevyšla, je čtyřiadvacetiletá tenistka účasti S Singapuru velmi blízko.

O 130 bodů za Svitolinovou je v žebříčku pro Turnaj mistryň Karolína Plíšková. Ta na podniku v čínském Tchien-ťinu postoupila již do semifinále a to je právě meta, od které se české jedničce připisují první body.

Pořadí tenistek v žebříčku pro Turnaj mistryň

POŘADÍJMÉNOBODYNAHLÁŠENÉ TURNAJE
6.Sloane Stephensová (USA)3943Moskva
7.Elina Svitolinová (Ukr.)3850Hong Kong, Moskva?
8.Karolína Plíšková (ČR)3720Tchien-ťin, Moskva
9.Kiki Bertensová (Niz.)3710Linec, Moskva
10.Aryna Sabalenková (Běl.)3145Tchien-ťin, Moskva

Plíškové nahrál kolaps Bertensové

Rodačce z Loun velmi nahrála nečekaná porážka její největší konkurentky v boji u Turnaj mistryň Kiki Bertensové, která se pro to, aby si podobně jako Plíšková mohla připočíst body do žebříčku, potřebovala v Linci probít aspoň do čtvrtfinále.

Desátá hráčka světa však nečekaně padla už v osmifinále s 137. tenistkou světa Ruskou Gasparyanovou (5:7, 6:2, 7:6). Původní náskok deseti bodů tak vzrostl na šedesát. Pokud by Plíšková celý turnaj vyhrála, získala by dalších 170 bodů, což by jí dávalo skvělou výchozí pozici do posledního podniku v Moskvě.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Karolína Plíšková zatím roli favoritky plní

Eugene Hoshiko

Ať již se bude situace vyvíjet jakkoliv, tento týden odpověď na otázku, která z dvojice Plíšková-Bertensová bude nakonec slavit, ještě nedá. O tom se rozhodne v posledním možném termínu během turnaje v Moskvě.

O aspoň teoretickou šanci na Turnaj mistryň přišla Běloruska Sabalenková, která podlehlave čtvrtfinále v Tchien-ťinu s Bacsinszkou.

Jak Plíšková, tak Bertensová jsou přihlášené na závěrečný podnik do Moskvy. Ve výrazně lepší pozici by do něj mohla jít právě česká tenistka.

Probojuje se Karolína Plíšková na letošní Turnaj mistryň?
Ano
60,4 %
Ne
39,6 %
Celkem hlasovalo 21254 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton