Hlavní obsah

Pech Halepové otevírá šanci pro Plíškovou. Rumunka nehraje v Moskvě, v ohrožení je i Turnaj mistryň

Praha
Aktualizováno

Světová jednička Simona Halepová se ze zdravotních důvodů odhlásila z turnaje v Moskvě. Rumunská tenistka má v posledních týdnech vážné problémy se zády a v ohrožení je i její start na Turnaji mistryň v Singapuru.

Foto: Facebook

Simona Halepová stále bojuje se zdravotními problémy

Článek

"Záda mě pořád hodně bolí a já nechci zbytečně riskovat. Odstoupení je velké zklamání, ale vím, že musím dbát především o své zdraví," uvedla šampionka letošního French Open na sociálních sítích.

Sedmadvacetiletá Halepová kvůli vyhřezlé ploténce nemůže naplno trénovat a lékaři ji varovali, že si dalším hraním může způsobit vážné dlouhodobé problémy. Do poslední chvíle ale doufala, že v Moskvě nastoupí.

V pavouku ji nahradí Řekyně

"Pokud tu ale nebudu schopná hrát, velice pochybuji, že budu moci hrát v Singapuru, protože je to hodně brzy," řekla v pondělí Halepová, jež měla na Kremlin Cupu jako nejvýše nasazená v 1. kole volný los. V pavouku ji nahradí poražená hráčka z kvalifikace Valentini Grammatikopuluová z Řecka.

Ani odstoupení z moskevského turnaje a případná neúčast na Turnaji mistryň v Singapuru už ale Halepovou nemůže připravit o místo světové jedničky na konci sezony. Rok na tenisovém trůnu zakončí podruhé za sebou.

Po odstoupení Halepové je papírově největší favoritkou Kremlin Cupu druhá nasazená Karolína Plíšková, jež v Moskvě bojuje o Turnaj mistryň. K jistotě potřebuje dvě vítězství a její první soupeřkou bude bývalá světová dvojka Věra Zvonarevová. Domácí tenistka v souboji dvou kvalifikantek zdolala Irinu Chromačevovou dvakrát 6:3.

Reklama