Hlavní obsah

Kerberová udržela naději, Stephensová si připsala druhou výhru. Melzera zastavil virus

Singapur
Aktualizováno

Německá tenistka Angelique Kerberová na Turnaji mistryň v Singapuru porazila Japonku Naomi Ósakaovou 6:4, 5:7 a 6:4. V Červené skupině si připsala první výhru a má šanci na semifinále. Její soupeřka podruhé prohrála 1:2 na sety a její šance na postup jsou už jen teoretické. Ve druhém středečním souboji Američanka Sloane Stephensová porazila Nizozemku Kiki Bertensovou 7:6, 2:6, 6:3 a o postupujících z Červené skupiny se rozhodne v pátek.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Angelique Kerberová udržela na Turnaji mistryň postupovou naději

Článek

Vítězka Wimbledonu Kerberová si jako první v utkání udržela servis a vedla 3:1. Za stavu 5:4 se Němka dostala ze stavu 0:40, odvrátila proti šampionce US Open pět brejkbolů a první set uzavřela. Ve druhém Kerberová prohrávala 0:2 a 1:3, přesto podávala za stavu 5:4 na výhru, ale radost musela odložit. Ósakaová se výrazně zlepšila a třemi hrami v řadě si vynutila třetí sadu.

V ní přišel rozhodující brejk nečekaně. Ósaková už vedla 40:15 a měla na raketě vítězný úder. Kerberová už výměnu vypouštěla, ale Japonka poslala míč přímo na ni a Němce se povedl lob. Kerberová game otočila a o svůj servis už nepřišla. Zápas vyhrála po další chybě Ósakaové za dvě a půl hodiny.

"Bylo to skvělý zápas a boj od prvního do posledního míče. Do semifinále to je ještě dlouhá cesta, ale mám výhru a ta se počítá," řekla Kerberová.

Také utkání Stephensové s Bertensovou se proměnilo v dvouapůlhodinovou bitvu. Američanka vyhrála tie break první sady 7:4, ale ve druhém setu dominovala Nizozemka. Ta ještě na začátku třetího setu vedla 2:0, ale pak začala více chybovat (celkem měla 47 nevynucených chyb) a skvěle se pohybující Stephensová získala šest ze zbylých sedmi her.

V Červené skupině tak má nejlepší pozici právě Stephensonová se dvěma výhrami. Naopak letošní vítězka US Open Ósakaová ještě neuspěla.

Jak dopadne Bílá skupina?

Ve čtvrtek se rozhodne o postupujících i v Bílé skupině, kde jsou ve hře všechny tenistky - Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Elina Svitolinová i Caroline Woznická.

Nejblíže je Ukrajinka Svitolinová, která si poradila s oběma českými soupeřkami. Po jedné výhře a jedné prohře mají na svém kontě Karolína Plíšková i Caroline Wozniacká, dvě prohry si připsala Petra Kvitová.

Melzera ve Vídni zastavil žaludeční virus

Kvůli virovým žaludečním problémům nemohl rakouský tenista Jürgen Melzer nastoupit k dnešnímu zápasu 2. kola na turnaji ve Vídni. Pro sedmatřicetiletého hráče mohl být duel proti nasazené jedničce Kevinu Andersonovi z JAR poslední v životě, neboť se rozhodl rozloučit na vídeňském turnaji se singlovou kariérou a pokračovat jen ve čtyřhře.

Melzer ve Vídni startoval na volnou kartu a v prvním kole překvapil vítězstvím nad Kanaďanem Milosem Raonicem. Místo dalšího zápasu ve Stadthalle však skončila bývalá světová osmička v nemocnici. "Je na tom opravdu špatně, ani se neudržel na nohou," řekl ředitel turnaje Herwig Straka.

Vídeňský rodák Melzer právě na turnaji v rodném městě, kde hrál letos pošestnácté, získal dva ze svých pěti titulů ve dvouhře na ATP Tour. Trofeje pozvedl nad hlavu také v Bukurešti, Memphisu a naposledy v roce 2013 ve Winston-Salemu. Jeho maximem ve dvouhře na grandslamech bylo semifinále Roland Garros 2010.

Na grandslamové tituly dosáhl Melzer ve čtyřhře. Ve dvojici s Němcem Philippem Petzschnerem vyhrál v roce 2010 Wimbledon a o rok později US Open. V roce 2011 také společně s tehdejší manželkou Ivetou Benešovou zvítězili ve smíšené čtyřhře ve Wimbledonu.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 miliónů dolarů):
Červená skupina:
Kerberová (1-Něm.) - Ósakaová (3-Jap.) 6:4, 5:7, 6:4
Stephensová (5-USA) - Bertensová (8-Niz.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3
1.Stephensová2204:22
2.Bertensová2113:31
3.Kerberová2113:31
4.Ósakaová2022:40
VÍDEŇ (tvrdý povrch, dotace 2 788 570 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (Fr.) - Johnson (USA) 4:6, 6:3, 6:2.
2. kolo:
Čorič (6-Chorv.) - Pouille (Fr.) 4:6, 6:0, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Mektič, Ram (Chorv./USA) - Jebavý, Kohlschreiber (ČR/Něm.) 7:6 (7:4), 7:5.
BASILEJ (tvrdý povrch, dotace 2 442 740 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Sock (5-USA) 7:5, 6:4
A. Zverev (2-Něm.) - Haase (Niz.) 6:4, 7:5
Bautista (8-Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6:4, 6:3
Lajovič (Srb.) - Mannarino (Fr.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2
Tsitsipas (4-Řec.) - Chardy (Fr.) 6:2, 7:6 (7:3).
2. kolo:
Copil (Rum.) - Čilič (3-Chorv.) 7:5, 7:6 (7:2)
Fritz (USA) - Laaksonen (Švýc.) 6:2, 7:5.

Reklama