Hlavní obsah

Zákeřná nominace Američanek pro Fed Cup! Český kapitán neskrýval překvapení

Praha
Aktualizováno

Čtyři účastnice Turnaje mistryň jsou v nominaci Česka pro finále Fed Cupu, který se bude hrát v Praze 10. a 11. listopadu. Kapitán Petr Pála pro souboj s obhájkyněmi trofeje z USA nominoval kvarteto Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová.

Češky můžou rázem být favoritkami finále Fed CupuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to nejsilnější možný tým, který jsme mohli postavit. Vážím si toho, jak chtějí holky reprezentovat a předvést se před domácím publikem, na které se všechny velice těší," prohlásil kapitán českého týmu Petr Pála, jehož výběr se v Praze sejde v pondělí a od úterý začne trénovat.

„Program určitě nebude o kvantech hodin na kurtu. Holky za sebou mají náročnou sezónu, všechny byly na Turnaji mistryň v Singapuru. Musí si tedy v první řadě odpočinout. Bude to hlavně o vyladění formy a přivyknutí na povrch i míče," vysvětloval Pála, který dal důvěru stejným hráčkám jako při semifinálové bitvě s Německem.

"Pro český tým půjde o šesté finále za posledních osm roků. V letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016 vždy slavil vítězství. S Američankami, pyšnícími se osmnácti triumfy v soutěži, je však vzájemná bilance výrazně negativní. Z dvanácti soubojů český tým slavil jen dvakrát. Poslední dva vzájemné duely v semifinále 2009 a 2017 skončily výhrou soupeřek.

Tentokrát však bude tým Petra Pály jasným favoritem, protože v sestavě soupeřek chybí největší hvězdy jako Serena Williamsová, Coco Vandewegheová, Sloane Stephensová či Madison Keysová. V nominaci USA čekající na schválení jsou Danielle Collinsová, Sofia Keninová, Alison Riskeová a Nicole Melicharová.

„Pro mě je to překvapivá sestava. Tajně jsem doufal, že přijede Serena Williamsová. Vůbec mě nenapadlo, že by ve výběru Američanek chyběla Stephensová či Keysová. Je to zákeřná nominace. Jsme rozhodně favorité. Ať už z pohledu žebříčku nebo zkušeností. Všichni, včetně nás samotných, budou očekávat vítězství," prohlásil Pála v reakci na očekávané složení amerického týmu.

Sobotní i nedělní zápasy finálové bitvy o Fed Cup v pražské O2 areně s kapacitou 13 500 míst je beznadějně vyprodány. „Doufám, že potvrdíme neporazitelnost z arény a po dvou prohrách ve vzájemných duelech budeme nyní slavit," vytkl jasný úkol Pála.

Reklama

Související témata: