Hlavní obsah

Krejčíková, náhradnice za Plíškovou, se do přípravy na Američanky zapojí ve středu

Praha

Dodatečně nominovaná tenistka Barbora Krejčíková chyběla v pondělí odpoledne na srazu českého týmu před víkendovým finále Fed Cupu. Náhradnice za Karolínu Plíškovou se k výběru kapitána Petra Pály připojí ve středu. Před bitvou s USA se tak hlásily zatím Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

Foto: Sport.cz

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkou (vpravo).

Článek

„Barbora dorazí do Prahy v noci z úterý na středu, kdy bude prvně trénovat," uvedl Petr Pála na adresu tenistky, která v sestavě nahradila zraněnou Karolínu Plíškovou.

Přestože Krejčíková už byla na dovolené, dlouho nad nabídkou připojit se k týmu nepřemýšlela. „Když jsem Báře oznamoval, že v nominaci není, hned jsem říkal, jestli mohu zavolat, kdyby se něco stalo. Takže když jsem jí během víkendu psal, možná tušila, o co jde," vyprávěl Pála.

„Nijak jsem jí nepřemlouval, jen vysvětlil situaci. Bára si uvědomuje, že jde o finále v domácím prostředí. A může být poslední v daném formátu," prohlásil Pála, který následně řešil s Krejčíkovou po telefonu logistické záležitosti, protože tenistka se z dovolené měla vracet domů do Brna.

Američanky dorazí do Prahy bez největších hvězd. Přerušit skvostnou českou bilanci pěti vítězství z pěti finálových účastí se pokusí kvarteto Collinsová, Keninová, Riskeová a Melicharová.

Reklama

Související témata: