Hlavní obsah

Konec. Tělo už nezvládá. Šampionka Radwaňská se rozloučila s kariérou

V pouhých 29 letech ukončila profesionální kariéru polská tenistka Agnieszka Radwaňská. Bývalá světová dvojka a vítězka Turnaje mistrů rozhodnutí oznámila na svém twitterovém účtu s tím, že po sérii zranění ji už tělo nedovolí potřebnou tréninkovou zátěž.

Foto: Profimedia.cz

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská oznámila konec kariéry.

Článek

„Dnes, po třinácti letech v profesionálním tenisu, jsem se rozhodla ukončit kariéru. Nebylo to jednoduché rozhodnutí," napsala.

Ve své kariéře byla několikrát blízko postu světové jedničky, na který však nikdy nedosáhla. Stejně jako na grandslamový titul, k němuž byla nejblíž ve wimbledonském finále v roce 2012, v němž prohrála po třech setech se Serenou Williamsovou.

Největším úspěchem tak pro ni zůstane triumf na Turnaji mistryň před třemi roky, kdy ve finále porazila Petru Kvitovou.

„Jsem vděčná za tolik skvělých vzpomínek, včetně těch z dvaceti titulů z turnajů WTA, triumfu z Turnaje mistryň, wimbledonského finále a mnoha dalších. Bohužel už nejsem schopná hrát a trénovat způsobem, na jaký jsem byla zvyklá," vysvětlovala rodačka z Krakova.

Ke svému poslednímu zápasu na okruhu WTA nastoupila letos v září v Soulu, kde v osmifinále podlehla Rumunce Irině Camelii Beguové. Aktuálně jí patří 75. příčka na žebříčku.

„Moje tělo už není schopné zvládnout potřebné nároky. Vzhledem k mému zdraví a tvrdé zátěži profesionálního tenisu jsem se rozhodla, že už nebudu svoje tělo hnát na hranici možností," dodala Radwaňská.

Fanoušci si budou hvězdnou Polku pamatovat nejen jako výbornou tenistku proslulou výborným citem pro hru a skvělou fyzičkou, ale také jako atraktivní ženu. Fanoušci mohli obdivovat její křivky bez oblečení v magazínu Body Issue ESPN.

Potenciální ctitelé mají ale nejspíš smůlu, protože Agnieszka Radwaňská se před dvěma lety provdala za bývalého tenistu a sparingpartnera Dawida Celta.

Reklama

Související témata: