Hlavní obsah

Další maminka na okruhu. Bývalá světová jednička už spřádá plány na návrat po mateřské

Dillí/Praha

Další tenisová maminka hlásí návrat. Už začala s tréninkem a moc se těší, až se opět představí na kurtech. Indka Sania Mirzaová věří, že se jí mateřské povinnosti podaří skloubit s těmi pracovními a stejně jako Serena Williamsová či Victoria Azarenková naváže na své předešlé výkony.

Foto: Profimedia.cz

Sania Mirzaová.

Článek

O návratu na kurty mluvila Sania Mirzaová ještě před porodem. Teď necelé dva měsíce po narození syna už zase maká v posilovně a chystá se svůj slib splnit. Bývalá deblová světová jednička se podle svých slov už moc těší, až zase bude hrát. „Tenis mám v krvi,“ prohlásila Mirzaová na webu WTA.

„Už se nemůžu dočkat, až zase začnu hrát. Oproti minulým rokům se akorát trochu pozměnily mé priority. Na prvním místě je teď mé dítě,“ vysvětlovala trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře, která má doma trofej z Australian Open, Wimbledonu a US Open. Kdy přesně se návrat uskuteční, ještě neví: „Nechci na sebe vytvářet žádný tlak.“

„Jsem perfekcionistka, všechno, co dělám, se snažím dělat opravdu důkladně. Ráda bych se vrátila a hrála na úrovni, na níž jsem byla dřív. Chtěla bych být tou nejlepší matkou a zároveň nejlepší tenistkou, jakou mohu být,“ líčila dvaatřicetiletá Indka, která se na kurtech objevila zatím naposledy loni v říjnu.

Tehdy po turnaji v Pekingu ukončila předčasně sezonu kvůli potížím s kolenem. Návrat plánovala na Australian Open, avšak problémy přetrvávaly a Mirzaová přiznala, že vůbec netuší, kdy zase bude moci hrát. Na jaře pak oznámila, že si dává pauzu, protože bude maminkou.

Reklama