Hlavní obsah

Byl jsem už v horší situaci, na grandslamech mám speciální motivaci, hlásí Murray

Paříž/Praha

I když se mu na kurtech v posledních týdnech příliš nedaří, před nadcházejícím French Open má speciální motivaci. Na Andyho Murrayho se valí kritika ze všech stran a on by všem rád ukázal, že je světovou jedničkou právem.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Andy Murray pózuje před fotografy v Paříži.

Článek

„Posledních několik měsíců bylo hodně náročných. Nehrál jsem tak dobře, navíc jsem měl problémy s loktem. Takže to opravdu nebylo jednoduché,“ vysvětloval na webu usatoday.com Andy Murray, který letos zatím vyhrál jediný turnaj. Počátkem března nenašel přemožitele v Dubaji. Poté ale přišlo již zmiňované zranění a třicetiletý Brit se na kurty vracel až ke konci dubna.

Na antuce se mu ale nedařilo. V Monte Carlu skončil v osmifinále. V Barceloně se dostal do semifinále a vypadalo to, že jeho forma poroste, avšak v Madridu opět došel nejdál mezi šestnáct nejlepších a v Římě nepřešel přes druhé kolo. Kritika na jeho výkony sílila a i on sám nakonec přiznal, že nehraje podle svých představ.

Před druhým grandslamem sezóny, který začíná již tuto neděli, za ním přiletěl jeho superkouč Ivan Lendl a v Paříži se už připravuje pod jeho dohledem. Jediným problémem je, že Murray není zcela fit a podle britských médií bere antibiotika. Přesto věří, že se mu na French Open bude dařit.

„Stal jsem se ke konci roku světovou jedničkou, letos jsem se občas potýkal se ztrátou motivace a bylo těžké stanovit si nové cíle,“ přiznal loňský vítěz Turnaje mistrů. „Vždy jsem se na grandslamech snažil předvádět nejlepší tenis, a to platí i nyní. Před vrcholnými akcemi vždy cítím speciální motivaci, a to i když hraju špatně. Jsem totiž nadšený, že se jich mohu účastnit,“ prohlásil trojnásobný grandslamový šampión.

„Byl jsem už v horších situacích. Vzpomenout mohu třeba operaci zad, to bylo těžké období. Tehdy jsem se trápil mnohem víc než teď. Věřím, že nastane obrat k lepšímu a doufám, že už k tomu může dojít tady v Paříži,“ dodal rodák ze Skotska.

Co světová jednička říká na nového trenéra svého velkého rivala Novaka Djokoviče? „Že mu bude pomáhat Andre Agassi je pro Novaka skvělé a dobré je to i pro tenis. Vím, že je Andre velice vytížený. Překvapilo mě tedy, že se rozhodl stát koučem,“ uzavřel Murray.

Reklama