Hlavní obsah

Na Cibulkovou se po nečekaném vyřazení v Paříži valí vlna kritiky

Světská sláva, polní tráva, mohla by si říct Dominika Cibulková. Minulý rok na podzim nejlepší slovenské tenistce její vlast takřka ležela u nohou poté, co ve finále Turnaje mistryň v Singapuru přehrála světovou jedničku Angelique Kerberovou a slavila životní úspěch. Fanoušci ji vítali už po příletu do Vídně, i prezident Andrej Kiska jí gratuloval. Ve středu, po nečekaném vyřazení ve 2. kole na grandslamovém French Open s Uns Džabúrovou z Tuniska, až 114. hráčkou žebříčku WTA, je terčem kritických až nenávistných příspěvků.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se s Paříží rozloučila překvapivě už ve 2. kole.

Článek

„Možná by to chtělo víc trénovat a méně selfíček...V tom je na WTA jednička, na Instagramu má suverénně nejvíc fotek," připomínají někteří aktivitu drobné Slovenky na sociálních sítích. „Už radši nemluv a věnuj se tenisu! Žijeme ve světě facebooků, ale dnes Domi absolutně neuměla reagovat na průběh zápasu, respektive hru soupeřky, která hrála stále to samé," píše další z přispěvatelů.

Řada lidí šla ale ještě dál, až za hranu. Světové sedmičce nadávají do retardovaných ku.ev, vyčítají jí, že se až příliš věnuje modelingu a fotografování a dokonce jí posílají do porna, uvedl slovenský web cas.sk.

Džabúrová porazila šestou nasazenou slovenskou hráčku ve dvou setech 6:4, 6:3 a jako vůbec první arabská tenistka v historii postoupila do třetího kola grandslamového turnaje. Vítězka juniorky na Roland Garros z roku 2011 se přitom do hlavní soutěže dostala až jako takzvaný lucky loser z kvalifikace, v jejímž 3. kole prohrála s Japonkou Mijou Katóovou 3:6, 6:3, 4:6. Do pondělí ještě neměla na kontě ani jedno vítězství na grandslamu.

„Byla jsem bezzubá, nechala jsem se tlačit a neuměla použít žádnou z vlastních zbraní. Mohlo to vypadat, že Džabúrová hraje velmi dobře, ale ve skutečnosti jsem ji nechala vyniknout. Cítím velkou frustraci," přiznala Cibulková po zápase v interview pro web sport24.sk.

Stejný portál navíc připomíná, že Tunisance pomohl radami k senzačnímu triumfu nad favoritkou i bývalý trenér Cibulkové Vladimír Pláteník, který slovenskou jedničku dovedl v roce 2009 na Roland Garros až do semifinále. Momentálně působí jako kouč Rusky Darji Kasatkinové a středeční duel sledoval v lóži africké hráčky.

Reklama