Hlavní obsah

Závod kajakářů vyhrál podivně Ital Cipressi, Kubričan šestý

PRAHA

Podivnou příchuť měl závěr finále kajakářů na mistrovství světa v Praze-Troji. Závod dlouho neznal vítěze, protože francouzská výprava podala protest proti vítězství Itala Stefana Cipressiho. Tomu rozhodčí nezapočítali minutí jedné z branek, což potvrdily i opakované televizní záběry. Sudí nejprve protest uznali, po večerním zasedání ale nakonec opět vrátili výsledky do původní podoby.

Foto: Petr Cihelka

Český kajakář Lukáš Kubričan na MS v pražské Troji.

Článek
Fotogalerie

To v případě českého závodníka Ondřeje Raaba byli rozhodčí naprosto nekompromisní a v semifinále mu nadělili padesátivteřinový trest za minutí branky číslo dvacet, což pro něj znamenalo odsun až na 38. místo. "To už nic moc neřešilo, protože ta jízda byla prostě blbá. Celej rok jezdím celkem slušně a pak předvedu tohle," nebylo Raabovi po semifinále příliš do řeči. Nepostoupil ani Tomáš Kobes, jenž skončil v semifinále osmnáctý.

Do finálové desítky se tak protlačil čtvrtým nejlepším výkonem Lukáš Kubričan, když na bronzovou pozici ztrácel pouhých 21 setin vteřiny. Ve finále měl ale dva doteky a skončil nakonec šestý. "Ta jízda byla trochu pomalejší, navíc docela foukalo, takže jsem nájezdy volil spíš na jistotu. Šanci na bronz jsem ztratil asi na brance dvacet, kde jsem to špatně podjel," vykládal po finále Kubričan.

Výsledky finále K1:
1. Cipressi (It.) 202,02, 2. Billaut (Fr.) +2,47, 3. Walsh (VB) +2,76, 4. Paolini (It.) +3,52 (2 trestné vteřiny), 5. Lefevre (Fr.) +4,12, 6. Kubričan (ČR) +4,27.

Reklama